• Elin Hellgren

Är mycket nu - miniuppdatering

Godmorgon på er och godmorgon fredag!

Hoppas allt är bra med er och att ni är taggad på sista vardagen och sedan helg! Själv känner jag inte av det så mycket, och än mindre här på sjukhuset. Det är typ att frukosten kan komma lite senare på helgen och inte lika mycket rörelse runtomkring som ronder osv. Men annars är väl helg alltid helg.

Själv går jag som och hoppas lite på ett mirakel eller vändning känns det som.


För som sagt, de forsätter bara att komma nya saker. Jag nämnde lite om det igår att jag har börjat fått svårt att kissa och har haft mer ont bak vid ryggen och över urinblåsan. Jag har inte heller kunnat ”tappa mig”, alltså jag har inte kunnat kissa ordentligt så urinblåsan har blivit tom på urin. Något som inte är bra. Så igår kväll blev de tvungen att tappa mig. Då kunde jag inte kissa överhuvudtaget och hade hela 400ml i blåsan. Gränsen brukar vara vid 300ml då man gör något åt det. Om det så är att man tappar urinen en gång också får man testa nästa gång igen och se. För nu har de efter varje gång jag varit på toa kört med en bladder heter det som mäter hur många ml i blåsan.

Sen här vid femtiden när jag nu sist var på toa så var jag så lycklig över att det äntligen kom någonting. För på kvällen innan hade jag suttit både 15 min en sväng, och sen ca 20 min igen och försökt utan resultat.

Däremot tidigt där imorse vid femtiden när de bladdrade mig för att kolla så hade jag 277ml kvar i blåsan. Det är precis på gränsfall. Så vi får se nästa gång, om det kommer bli tappning igen eller rent av kateter. Jag hoppas verkligen det är bättre och att jag slipper! För det här är inte roligt. Och sen att de hittar varför jag får såhär! För jag har väldigt ont bak vid ryggen. Både uppe typ vid navelhöjd (där jag upplevde ”knaket” i ryggen), och vid bäckenet och SI-lederna, samt över urinblåsan. Så fortsättning följer på även detta.

Halsen är också värre och gör mer ont. Jag hoppas dock det bara är morgonont, men jag misstänker något annat eftersom det inte var det bästa igår heller. Så vi får se vad den här dagen har att visa. Men hoppas ni får en bra fredag, KRAM!

41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​