• Elin Hellgren

21 dagar ren och läkande mat

Nu är jag inne på dag 4. Jag nämnde det bara lite kort i ett inlägg här i helgen att jag höll på med en sak som jag skulle köra igång med som i söndags. Jag har nämligen gått med i ett onlineprogram som heter "21 dagar ren och läkande mat" som Nilla´s Kitchen har. Ni kan läsa mer om det på hennes hemsida som är här.


Det går ut på att i korta drag att ändrar kosten till att äta livsmedel som är lättare för kroppen att hantera och ta bort t.ex. vete, gluten, mjölkprotein, vitt socker och tillsatser, och istället välja att äta mer rena och naturliga råvaror som är lättare för kroppen att ta hand om. Det ska göra att kroppen lättare ska kunna reparera och balansera sig själv med hjälp av sitt eget självläkningssystem där det behövs.


Några saker kosten ska göra är att det bl.a. ska vara:

  • hormonreglerande

  • blodsockerbalanserande

  • basbildande

  • inflammationsdämpande och

  • främjar bra tarmflora

Bilden är tagen ifrån nillaskitchen.com.


Jag känner mig väldigt taggad på att testa det här nu. Framförallt eftersom jag har haft en sådan extrem idétorka på mat den senaste tiden, och ingen ork till att ta tag i det heller. Sen känns det också som att jag vill göra allt jag kan för att få ner framförallt inflammationerna i kroppen, och om jag kan minska det med hjälp av kosten så vill jag göra det. Men det svåra har ju varit att hitta motivationen och kunskapen till att äta så.

Därför kändes det här som en bra kickstart till att komma igång. Lika att göra det med flera så man kan stötta, peppa och hjälpa varandra.


Sen vet jag från förra sommaren, då när jag bl.a. uteslöt vitt socker att jag mådde bättre inflammationsmässigt. Jag kände mig inte heller lika svullen i kroppen. För då blev inflammationerna mindre, men tyvärr kom jag av mig då när jag hamnade på sjukhuset under ca 3 veckor, och sen hade jag jättesvårt att komma tillbaka i det "bra" mönstret igen.


Men nu vill jag som sagt göra ett nytt försök, och hittills känns det bra. Det känns framförallt skönt att det finns färdiga, enkla recept att göra mat efter och dem jag har provat hittills har varit riktigt goda. Så det är roligt!


Så det har mycket av min tid också gått åt till dem senaste dagarna. Att sätta mig in i det här mer kring att bl.a. äta mer antiinflammatoriskt igen.


Men gå som sagt in på hennes hemsida och läs mer om ni tycker det låter intressant. Ni kan göra det här. KRAM!

55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Gastroskopi

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​