• Elin Hellgren

3 veckor på sjukhus

Gokväll på er!


Jag hoppas det är bra med er! Kan ni tänka er att jag har varit här tre veckor idag. Helt sjukt egentligen vad tiden går, även om det på ett sätt känts som en total evighet. Känns som att det var så himla längesen jag fick träffa både pappa och Harry nu. Mamma och Anna har varit förbi vid något tillfälle när de lämnat lite grejer här lite snabbt. Mamma var även här en dag då jag inte hade någon assistent, eftersom det annars är besöksförbud. Men jag får ha en person vid mig för avdelningen som hjälper mig. Så det känns ändå skönt.


Idag har jag haft en rätt tuff dag. Den började väl ändå relativt bra med att jag ändå har fått sovit skapligt inatt. Jag somnade lite sent bara, men annars sov jag rätt bra fram till femtiden, och det var väl efter det som jag slumrade lite fram och tillbaka fram tills morgonen. Så det var ändå positivt med lite mer sömn än tidigare.


Jag tänkte berätta mer i ett annat inlägg om vad ronderna har sagt nu dem senaste dagarna. Speciellt från smärtmottagningen som var här i måndags och igår (onsdag). Sen ringde även min reumatolog igår eftermiddag/kväll. Men som sagt, det tänkte jag komma lite mer till i ett eget inlägg.

Idag har jag först och främst varit så extremt trött till att börja med. Jag har bara somnat och varit helt yrslig. Det har varit jättejobbigt, för jag gillar verkligen inte att inte ha kontroll. Jag tycker det är väldigt obehagligt, och så har det varit dem tidigare dagarna den här veckan med. I alla fall framförallt fram till ca lunchtid, sen kan det börja lätta lite.

Det som ändå är bra är väl att jag ändå vet vad det beror på. Att mycket av den absolut värsta tröttheten och yrseln beror på att vi har hållit på att höja en av medicinerna för nervsmärtan i högerfoten. Det för att vi sedan successivt också försöker väga upp det med att sänka smärtpumpen. Däremot går det sådär. Vi har fått höja och sänka lite fram och tillbaka, men hela förmiddagarna sedan i tisdags har jag knappt kunnat göra någonting annat än att vila och låta de värsta biverkningarna lägga sig. Men det är som det är.

Sen har jag haft mycket besvär med värk ifrån ryggen och urinblåsan de senaste dagarna. Framförallt värk bak ifrån ryggen. Sen var det nu inatt som det verkligen blev påtagligt med värken över urinblåsan. För jag har även fått väldigt svårt att kunna kissa. Därför misstänker dem nu antingen urinvägsinfektion eller om det kan vara någonting med njursten att göra. Eftersom jag har haft besvär med det tidigare. Även om det var bra längesen nu.


Men eftersom sänkan (CRP) i alla fall hittills ser bra ut så ska vi försöka avvakta lite med antibiotika tills vi i alla fall har fått svar på vad urinodlingen visar. För vanlig urinsticka som de tog såg i alla fall bra ut. Så det var väl ändå bra på ett sätt, eftersom jag inte vill nå gärna ha antibiotika.

Men sen har även värken bara uppdagats mer och mer både bak vid ryggen, urinblåsan och foten under tidens gång som pumpen har sänkts till längre. Just nu står den på 4 ml/h. Det var dagens sänkning. Sen vet jag inte om det säger er så mycket, men jag har som mest haft 12 ml/h nu när jag har legat inlagd här den här svängen. Då var det under första veckan. Sen har vi försökt sänka den på olika sätt vid flertalet gånger då det inte har gått. Så det har blivit många bakslag och gupp längs vägen.

Sen är det väl nu framförallt sen inatt då jag var på toa som jag har haft riktigt ont över urinblåsan med. Värken har varit riktigt ihållande och bara ökat under dagen. Plus att de har sett att jag har svårt att kissa och tömt blåsan sämre och sämre. Men vi ska försöka ha lite is i magen till imorgon sa avdelningsläkaren. De ska även ta ny sänka då för att se hur det ser ut, så får vi ta det därefter. Eftersom dem var lite inne på om de skulle kontakt urologen eller medicin eller någon annan avdelning/mottagning och höra vad dem tror. Men det får vi se imorgon.


Sen så är det inte nog med det. Utan det verkar också som att jag håller på att få någonting med halsen. För imorse vaknade jag med jätteont i halsen, varit väldigt hes hela dagen och nu börjar jag känna av halsen ännu mer igen här under kvällen. Jag hoppas bara det inte är någon förkylning på gång, men man vet ju aldrig. För det vore lite konstigt också eftersom de ända ställena jag varit på är på sjukhusrummet och gått i korridoren till toaletten. Någon annanstans har jag inte varit på.

Jag tror det kan bero på Metoject-sprutan. Det eftersom det är precis två dagar sedan jag tog den, och för varje vecka sedan jag började med den (i tisdags tog jag tredje sprutan) har det varit någonting. Aptiten också helt försvunnit sendan jag började med den sprutan, och dag två efter sprutan så mår jag också mycket mer illa.


Annars som idag förutom att jag har varit så extremt himla trött, och i stort sett nästan somnat sittandes vissa gånger pga yrsel av medicinhöjningen osv. så har det varit både rond härifrån avdelningen, kuratorn och fysioterapeuten från avdelningen kom hit på ett besök, och sen kom även rondläkaren tillbaka på eftermiddagen en sväng och prata. Det har även varit lite olika tester och undersökningar för att kolla det här kring vad det är med värken ifrån både urinblåsan och ryggen. Vad det kommer ifrån.

Så på ett sätt har det varit full rulle kan man säga. Sen har jag även somnat lite av utmattning fram och tillbaka. Så sammanfattningsvis har det varit en väldigt blandad dag.


Hoppas ni har haft en bra torsdag, KRAM!

53 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​