• Elin Hellgren

5 veckor har gått

Gokväll på er!


Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en bra dag! Just nu sitter jag och skriver lite här på det här inlägget till er samtidigt som jag och Jessica lyssnar på ljudbok. Vi lyssnar på en serie av Camilla Läckberg. Vi är på andra av tre böcker tror jag det är. Vingar av silver heter den här vi lyssnar på just nu.

Idag är det ingen bra dag om ni frågar mig. Den har i stort sett varit dålig från start. Jag tror det var som allra värst här mitt på dagen då jag i princip under 3-4 timmar bara satt och om vart annat och försökte andas mig igenom smärtan. Det gjorde så fruktansvärt ont i nervsmärtan i foten tillsammans med ryggen.

Jag har haft mer ont idag nästan ända sedan jag vaknade imorse, men sen har det bara eskalerat under dagen. Så kort sagt har det varit en väldigt påfrestande dag.

Det har nästan varit att man har fått tagit sig igenom timme för timme, vissa stunder nästan minut för minut än dag för dag.


Tillslut ringde jag i alla fall till min smärtsjuksköterska på eftermiddagen. Vi pratade en stund och kom fram till att jag skulle höja en av mina mediciner jag har för nervsmärtan, och sen skulle hon ringa och prata med min smärtläkare. Vi bokade även in en tid till henne imorgon före lunch. Vi ska prova sätta lite akupunktur, och då även sätta det mellan tårna som vi gjort vid två tillfällen då jag låg inlagd. Något jag hoppas går bra. Men som jag säkert har skrivit här tidigare så provar jag vad som helst just nu som läget är. Kanske inte en nervblockad direkt i foten igen, men varsomhelst annars.

Annars idag har det varit en väldigt lugn dag. Det har som sagt mest bara handlat om att ta sig igenom dagen kan man säga. Först efter frukost började vi fixa lite bland mina palettblad. Jag tror jag fick slänga 5-6 st olika plantor för att dem hade fullt med ohyra. Något jag verkligen inte orkade hålla på med eller försöka få bort, för att det var så mycket. Så då fick dem åka i soporna.

Sen har jag gjort alla mina "att-göra-saker" eller vad man nu ens ska kalla det. Men det är bl.a. det här med att dra på fötterna för att träna min allodyni (överkänslighet/nervsmärta på huden). Det för att försöka öka toleransen vid beröring, och för att det inte ska göra lika ont eller vara lika känsligt när man nuddar där.

Sen har jag även försökt varva så mycket som möjligt med att sitta och ligga ner. Allt för att variera för ryggen. Jag tog även äntligen tag i att duscha. Jag har skjutit på det, för orken har verkligen inte alls funnits där. Men tillslut tog jag tag i det, och det var faktiskt väldigt skönt. Speciellt med det varma vattnet mot ryggen.


Annars förutom det så har jag nu ikväll varit över till mina föräldrar och åt middag tillsammans med dem. Det var mamma och pappa, Anna, farmor och sen var det jag och Jessica. Lax, pressad potatis och sås. Det var inte helt fel, och såå skönt att inte behöva laga någon mat ikväll. För det hade jag verkligen inte någon inspiration eller ork alls till. Så det kom väldigt lägligt att bli bjuden på det just idag! Ungefär så kan man väl säga att min torsdag har sett ut. Hoppas ni får en fortsatt fin kväll, KRAM!

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Just nu..