• Elin Hellgren

Gårdagen - Akupunktur & Apoteket

Igår var jag till sjukhuset. Jag var dit och fick akupunktur av min smärtsjuksköterska. Besöket gick bra, och jag tror jag behövde det där. Det var en vecka sedan sist jag var till henne, och det var efter det som min huvudvärk har varit betydligt bättre. Sen tror jag huvudvärken säkert har berott på en kombination med min omläggning av kosten. Men oavsett så tror jag även akupunkturen gjorde lite nytta.

Jag var i alla fall där och fick det igår igen. Det gick bra. Jag somnade nästan på en gång, men vaknade till vid varje gång hon kom in och skulle skruva på nålarna. Jag brukar i vanliga fall inte somna helt, men det tror jag att jag gjorde den här gången.

Jag har en tid till henne nästa vecka igen, så det tror jag blir bra. Speciellt när jag har så ont i käklederna just nu och sover så dåligt. Jag tycker ändå det hjälper så jag får lite lättare att komma till ro på kvällen när jag ska sova.

För sen har jag ju även fått börja ta insomningstabletter samt snabbverkande morfin varje kväll nu inför att jag ska sova. Något jag aldrig har behövt tagit till tidigare, om det inte varit något speciellt såklart som efter en operation. Men inte under någon längre tid. Det hjälper lite i alla fall, även om det börjar hjälpa lite sämre igen.


Just nu längtar jag bara tills imorgon, onsdag. Då ska jag äntligen få komma till bettfysiologen på sjukhuset. Det ska bli himla intressant att se och höra vad dem tror det beror på, varför jag har så ont i käklederna. Lika om röntgen visade något som jag gjorde förra veckan. Lika om de har någon ide på vad man kan göra eller testa för att det ska bli bättre. För egentligen har jag ingen lust att spruta dem ytterligare en gång till med kortison, eftersom jag redan har gjort det vid två tillfällen och det hjälpte knappt.

Sen var jag även förbi apoteket för att hämta lite mediciner som strax är slut. Självklart skulle det krångla med bl.a. en medicin. Grejen var den att jag var på apoteket även förra veckan för att hämta den här medicinen. Men då visade det sig att det behövdes en ny license till det receptet på den (det räcker bara ett år i taget), så då fick jag inte hämta ut någon ny. Men det fixade jag till dagen efter, trodde jag i alla fall.


Så igår när jag var dit igen till apoteket när jag ändå var på sjukhuset, men då fanns det fortfarande ingen licenseförnyelse. Utan istället fanns det ett nytt recept. Det måste ha skett något missförstånd någonstans. Något som såklart kan hända alla, men för mig känns det bara som att det blir ett problem. En till sak att ordna och lägga energi på, igen.. Jag blir bara less tror jag, för allt slukar energi just nu. Och det här känns bara som en onödig grej, eftersom jag redan hade fixat och tagit tag i det. Trodde jag alla fall.

Men det är bara att ta tag i det igen, så igår skrev jag ett nytt meddelande till mottagningen via 1177 (mina vårdkontakter). Och visst det är ingen jättegrej, men ni som också har väldigt begränsat med energi känner nog igen er. Det finns roligare saker man kan göra med den.


Nej nu ska jag inte klaga mer. Nu hoppas jag ni får en fin tisdag. Det ska jag försöka ha, för idag händer faktiskt en väldigt spännande sak. Något ni får veta inom en snar framtid. Jag tycker det ska bli himla roligt och jag är väldigt smickrad och glad över det.

Hoppas ni får en fin dag, KRAM!

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​