• Elin Hellgren

Avslappning - Mindfulness

Hejsan på er!


Jag hoppas allt är bra med er, och att ni haft en bra dag såhär långt. Idag har jag bara varit hemma. Det har varit rätt skönt måste jag säga, just att jag inte har haft någonting som jag måste iväg på. Speciellt efter igår med bassängträningen och de, för jag känner mig lite extra seg och ont idag måst jag säga. Men det kan lika gärna bero på vädret, att det är lite kallare ute.

Jag ringde till reumatologen idag med. Min fysioterapeut ringde och sa att hon hade pratat med min reumatolog angående min armbåge, handled och tumme som hon tyckte var inflammerad igår när hon kikade på dem. Min reumatolog kommer vara borta nu någon vecka, så de tyckte jag skulle ringa till mottagningen och boka en tid så jag fick komma och spruta det ändå hos en annan läkare. Så i slutet av nästa vecka fick jag tid för det.

Idag har jag också försökt tagit tag i göra avslappning, mindfulness. Jag har hört vid flera tillfällen av folk att det ska vara bra. Både om man sover dåligt, känner sig stressad eller har mycket smärta osv. Däremot tror jag inte att jag riktigt har varit i de stadiet att jag har tagit in det. Men så gick jag i alla fall nyligen det tipsat för mig igen, så nu sa jag det att jag måste ge det ett försök. Ge det en chans och prova, för det kan ju inte skada i alla fall. Men jag tycker inte det är det lättaste att hitta någon bra man kan följa eller lyssna på, så om ni har någon ni gillar så får ni gärna tipsa mig!

Sen var jag kanske inte den bästa på att lyssna, för jag somnade rätt fort. Men det hade jag fått förklarat att man ofta i början somnar till. Men jag får helt enkelt fortsätta och prova lite olika. Ge det en rejäl chans helt enkelt.


Just nu sitter jag och väntar på att middagen ska bli klar. Vi valde att göra lite tidig middag idag, för det blev inte att vi åt något på eftermiddagen. Jag brukar nästan alltid göra det annars, men idag blev det inte så. Jag har i alla fall lagt laxfile med salt, citronpeppar, tomatskivor, bladspenat och lite citronsaft i ugnen, och sen kokar jag ris till det. De brukar bli jättegott. KRAM!

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​