• Elin Hellgren

Bassängträning - Trodde jag inte

För två veckor sedan var jag till min fysioterapeut på ett besök (10/11-20). Det var ca 2 veckor efter att jag hade kommit hem från sjukhuset. Planen var då att jag måste komma igång med någon typ av träning i väntan på att jag ska få komma till rehab. Göra något så jag inte förlorar alltför mycket muskler, mer muskler och åtminstone bibehåller de jag har. Vi kom då fram till att jag skulle få börja med bassängträning. Något jag från början har gått på ända sedan jag var ca 5 år gammal tills jag sedan började operera fötterna år 2010. Det var då det började glesas ut, eftersom det blev operationer, gips och ärr som skulle läka. Jag råkade även ut för en hel del urinvägsinfektioner som också gjorde att det inte blev något badande. Därför ska det bli roligt att komma igång nu igen.

Sedan corona eller covid-19 kom har det varit väldigt mycket restriktioner kring bassängen och bassängträning på sjukhuset. Det har inte heller varit alla som har fått tillgång till att gå på det. Men under mitt senaste besök hos fysioterapeuten blev det i alla fall bestämde att jag skulle få börja bada. Tanken var att jag skulle fått börja bada då för två veckor sedan. Något jag var jätteglad över. Men så kom det såklart hårdare restriktioner så precis som det ökade med corona igen. Vilket var väntat, men det var bara lite tråkigt när jag äntligen skulle få börja med det igen. Därför avbokades den tiden och hela planen kring bassängträningen avbröts.


Men så ringde min fysioterapeut mig igår och berättade att hon hade pratat med min reumatolog. De ansåg att jag var i ett sådant stort behov av det här just nu. Få hjälp med att komma igång med träningen för kroppen, så de tyckte jag skulle få möjlighet att gå ändå. Men det måste såklart ske på ett säkert sett. Jag kommer bl.a. vara där själv under bassängpassen eller samtidigt som max en person till. Det är även ordnat så vi i så fall får egna omklädningsrum osv. Vilket är jättebra!

Jag var i alla fall på mitt första bassängpass idag, och jag måste säga att det gick över förväntan. Däremot får jag se hur det känns under kvällen och imorgon, eftersom det brukar kunna komma efter. Jag tycker hittills det känns bra i alla fall. Visst att jag är väldigt trött nu, men det hade jag räknat med.


Sammanfattningsvis var det i alla fall väldigt skönt för ryggen och kroppen överlag att vara i vattnet. Just för att man blir så mycket mer viktlös och får mindre belastning på ryggen, samt att det var väldigt skönt att få vara i varmt vatten (ca 34 grader). Jag hoppas bara kroppen inte kommer skrika rätt ut imorgon över att jag gjorde någonting för mycket eller så idag. Även om jag är beredd på att jag säkert kommer känna någonting. Men jag hoppas då det främst är lite träningsvärk, för det är ju egentligen bara en positiv värk. För det är ju bara tecken på att man har gjort någonting. KRAM!

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​