• Elin Hellgren

Borttagning av skruv

Det här inlägget skrevs onsdag den 25 september 2013.


För ett år sen i oktober -12 tog jag bort en av skruvarna i högerfoten som skavde. Skruvspetsen stack ut precis mitt i mellan en led och skavde varje steg jag tog. För det här ingreppet behövde jag inte läggas in, utan jag fick åka hem när jag kände mig okej efter narkosen och inte hade alltför ont. Jag gjorde även det här ingreppet på Falu lasarett, men det var en annan läkare som gjorde det. Innan ingreppet sa läkaren att det skulle vara ett snabbt ingrepp som gick på ca 10 min och sen skulle det vara bra (i vanliga fall). Men riktigt så var det inte. Ingreppet/operationen tog ca 1,5 timme, och jag hade mycket ondare än vad jag trodde jag skulle ha. Det hade visat sig under tiden han operera att ben hade växt över skruvhuvudet. Det gjorde att han var tvungen att ta bort benet som låg över skruvhuvudet innan de kunde komma åt skruven och ta bort den. Det var det som gjorde att det tog längre tid och att jag hade ondare än vad jag skulle ha haft.

Skruven fick jag med mig hem i en burk.


Efter det här ingreppet kunde jag inte gå på en vecka och fick äta morfintabletter lika länge. Jag märkte skillnad nästan på en gång efter att den värsta värken efter ingreppet hade lagt sig. Den skavande värken från leden var borta. Jag behövde inte heller ha något gips, utan jag fick ett större bandage tills jag hade tagit bort stygnen. Jag fick åka till hälsocentralen och lägga om det två gånger för att jag blödde igenom bandaget, men annars gick det bra. Det var skönt att slippa gipset.

Såhär såg foten ut när jag hade tagit bort bandaget och stygnen. Blå och svullen.

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​