• Elin Hellgren

Bristningsgränsen är nära

Idag har det varit full rulle större delen av dagen. Det är inte nu förrän mot kvällssidan som man har börjat kunna varva ner lite. Det började med att jag var på sjukhuset hela förmiddagen. Jag var både till kuratorn och till min smärtsjuksköterska på smärt. Men båda besöken gick bra, och det kändes väldigt välbehövligt med båda.

Hos kuratorn blev det ju endast en hel del prat, men det var skönt att få prata av sig lite. Speciellt när det har hänt en hel del saker den senaste tiden, och lugnare verkar det inte heller bli.

Sen hos smärtsjuksköterskan blev det först en hel del snack med två av mina smärtsjuksköterskor. Den ena hade sin första arbetsdag idag på smärt från att ha varit flyttad till IVA under en längre tid där hon varit sen covid-19 kom. Så det var jätteroligt, att få träffa henne igen.


Sen blev det att jag pratade en del med båda mina smärtsjuksköterskor. Vi pratade om hur det var nu och vad man kanske kan göra för att underlätta allt just nu. Vad man kanske kan göra mer än att få akupunktur som jag var där och fick idag.

Vi kom bl.a. fram till att jag ska sänka en av mina smärtmediciner igen som jag precis har höjt.. Sen ska jag också höra av mig till reumatologen imorgon angående en antiinflammatorisk medicin som dem gav förslag på. Så då ska jag ringa och prata med dem om det imorgon. Om det kan vara något att testa. Sen ska jag även ringa dit angående min syn och prata med dem om den, för nu är det två dygn som synen har hållit sig bra.

Annars idag blev det lite handling på vägen hem, matlagning, lite YouTube-tittande, lite städning, lite mer förberedande av en maträtt jag ska laga imorgon till middag, och sen har det varit en hel hög med telefonsamtal. Det har känts som att den har ringt stup i kvarten. Sen har jag även haft mitt första egna pass med hon som hade introduktion förra veckan. Men det har eller går jättebra, så det är skönt.


Men helt klart att det också har varit lite jobbigt idag, eftersom min kropp verkligen är nära bristningsgränsen nu. Den här helgen har verkligen tagit musten ur mig lite eftersom det tär både psykiskt och fysiskt att hela tiden gå med den här värken, plus att jag inte heller haft någon bromsmedicin. Något som också gjort att jag bara blivit sämre och sämre för varje dag.


Hoppas ni i alla fall har haft en bra start på veckan, KRAM!

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​