• Elin Hellgren

Byte av gips och borttagning av stygnen

Det här inlägget är skrevs måndag den 23 juni 2014.

Idag på förmiddagen hände det ganska många saker. Förutom att ronden och dem från smärtcenter (tror det heter så) kom förbi (berättar mer om det i nästa inlägg) så har jag både fått byta båda mina kanyler, tagit bort stygnen på foten och fått nytt gips.


Jag var ganska nervös inför att ta bort stygnen eftersom jag haft och har så ont i foten/nerverna. Redan innan den här operationen på högra foten (som jag opererade nu), har jag haft "nervproblem". Jag har känselbortfall under hela fotsulan och lite uppe på utsidan av foten (svårt att förklara), samt en punkt på insidan av foten. På utsidan av foten, man kan tänka sig som en tårtbit från de två yttersta tårna (lilltån och den bredvid) utåt och en bit ner, så är jag väldigt känslig på huden. Man kan knappt ta på huden där. Det blir precis som att det blixtrar till och strålar ut över foten och gör jätte ont när man bara nuddar där med t.ex. fingrarna.


Men det jag var så nervös över var att det är/var ungefär precis där dem har opererat och satt stygnen. Men sköterskan tog det jätte lugnt och försiktigt när hon tog bort gipset och stygnen, så det gick bra. Vi vila lite eftersom vi höll på också när det blev jobbigt.


Jag hade sammanlagt 11 stygn. Det såg i alla fall jätte fint ut och nu har jag ett nytt gips igen. Jag var inte lika blå heller som jag trodde att jag skulle vara efter operationen, så det var skönt.

Lite blå och så, men det ser ändå fint ut.

Nya gipset fick bli vitt med svart strumpa under. Det har jag aldrig haft tidigare.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​