• Elin Hellgren

Citronpasta med rostade grönsaker

Inlägget innehåller reklamlänk till www.adlibris.se och www.bodystore.com


Här kommer receptet på rätten jag gjorde till middag igår. Det blev Citronpasta med rostade grönsaker. Supergott! Dock hade jag inte alla grönsaker hemma som skulle vara med i receptet, men jag gjorde en liten egen variant av det. Jag tänkte att jag skriver grundreceptet här nedanför, så skriver jag även på slutet vad jag gjorde annorlunda.


Jag hoppas ni också ska tycka om det. Receptet är i grunden hittat i Det veganska kökets kokbok. Jag länkar den HÄR så ser ni vilken det är. Den kokboken är riktigt bra, så den kan jag varmt rekommendera. Den är bra för även dem som inte äter helt vegansk. Det finns i alla fall hur många recept som helst i den. Så det är ett tips! KRAM!

Ingredienser:


Pasta för 4 personer


Rostade grönsaker

1 rödlök, hackad

2 vitlöksklyftor, tunt skivade

1 zucchini à 300 g, hackad

1 röd paprika, hackad

250 g cocktailtomater, halverade

2 msk olivolja

1 tsk torkad timjan

1/2 tsk salt

svartpeppar


Citronsås

1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta

2 dl pastavatten

1 citron, rivet skal och saft

2 msk olivolja

1/2 tsk salt

svartpeppar


Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.


Gör såhär:


Rostade grönsaker

 1. Sätt ugnen på 200 grader.

 2. Blanda samtliga ingredienser i en ungsform. Rosta i ugnen i 25-30 minuter eller tills grönsakerna har fått ordentligt med färg och mjuknat.

Citronsås

 1. Skölj bönorna och mixa ihop med pastavattnet, rivet citronskal, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Blanda med pastan.

 2. Servera citronpastan tillsammans med de rostade grönsakerna.

Såhär gjorde jag:

 • Jag valde att använda bovetepasta.

 • Jag hade inte alla dem grönsakerna hemma, så jag valde att hacka en halv rödlök och dela en hög cocktailtomater som jag sedan valde att stek i stekpannan med salt och peppar. Jag stekte dem tills de hade blivit mjuka. Sen hade jag det till citronpastan.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Carnita taco

Prenumerera gärna här!
 • Grå RSS Ikon
 • Tick tack
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Pinterest Icon
 • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​