• Elin Hellgren

Dag 15 av 21

Hej fina ni!


Nu är det gått två veckor sedan jag började lägga om kosten med hjälp av 21 dagar ren och läkande mat. Ni kan läsa mer om det här.


Jag tycker den här veckan har varit lite kämpig. Mycket kanske beroende på att jag har haft väldigt ont i käklederna och har haft det lite svårt med att veta vad jag ska laga för något. Det eftersom jag har så svårt att tugga mat nuförtiden, och det är inte så roligt om varje måltid ska bli soppa. Samtidigt som det är som bara är att gilla läget.


Annars tycker jag att jag har fortsatt blivit mindre svullen om händerna/underarmarna. Kanske inte lika stor skillnad som förra veckan, men det har ändå fortsatt och blivit en förändring. Jag tycker inte heller att jag får dem här svackorna med blodsockret på samma sätt. Så det är skönt. För det känns jämnare, bara jag är noga med att verkligen ta ett mellanmål mellan dem större måltiderna.

På förmiddagen har jag svårt att få i mig mellanmål, för tiden går så himla fort. Men då blir det istället ett mellan lunch och middag, samt ett mellanmål eller kvällsfika som jag brukar säga på kvällen.


Annars har jag inte alls haft något sötsug. Jätteskönt att jag har klarat mig så bra från det, och jag tycker att det har gått bra. Kanske att jag skulle behöva bli lite bättre på att planera alla målen kring vad jag ska äta bättre. Men det är mest för enkelhetens skull. För jag märker att det blir enklare och att jag inte känner mig lika stressig inför det.

För så gjorde jag under första veckan. Men det är bara att försöka göra det igen.


Här kommer lite bilder på rätter jag har lagat under veckan:

Samma rätt med kidneybönor, tomat, gurka och rödlök med två olika tillbehör. Quinoa och bönpasta.

Wok med grönsaker, räkor och råris, samt tacos med svarta bönor och tunnbröd på bovete.


Sen har jag även gjort blomkål, vita bönor och gul löksoppa, och idag blev jag bjuden på blomkåls- och currygryta. De var också jättegott.

Det är roligt att prova på en hel del nya rätter, för man får mer inspiration. Sen har som jag skrev tidigare här i inlägget haft en hel del problem med att tugga maten pga käklederna, så vissa rätter har varit lättare än andra. Men det är ändå roligt att prova lite olika.


Så det är väl den här veckans lilla sammanfattning. KRAM!

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Dag 7 av 21

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​