• Elin Hellgren

Dag 7 av 21

Lördag. Tänk att jag redan är inne på sista dagen på första veckan av det här 21 dagars programmet jag är med i. Ni kan läsa lite mer om vad det är här och här.


Det har faktiskt gått fort måste jag säga, och över förväntan. I alla fall såhär långt. Jag har inte heller haft något särskilt stort sötsug, vilket har varit skönt. Annars kan jag tänka mig att man lätt kan få det.

Jag har mer bara känt mig motiverad till att hålla det här. Jag tror jag får rätt lätt att hålla i saker och ting när det är någonting jag har bestämt mig för. När det är någonting jag vill och känner mig motiverad inför. T.ex. som med det här då mitt mål är att få må bättre. I alla fall testa och se om det kan göra skillnad, samt att kanske hitta lite ny inspiration till vad jag ska laga för mat om dagarna osv. Sen är det inte bara, men jag tar en dag i taget. Resten visar sig.

Sammanfattning hittills kring hur jag har mått:

Under veckan började jag med att ha världens huvudvärk under i alla fall ca 4 dagar tror jag det blev. Det började redan under eftermiddagen då på lördagen. Dagen innan jag började med den här kosthållningen "på riktigt". Jag tror det kan ha berott en hel del på käklederna och värken jag har där, men sen tror jag även det är pga det vita sockret. Att jag inte har ätit det. Jag kan tänka mig att det blir lite av en detox eller rensning av något slag.

Sen tycker jag väl inte att jag har varit en person som är värsta sockerråttan, men jag kan tänka mig att det vita sockret gömmer sig i fler produkter och maträtter än vad man tror.


Sen har jag haft lite trassligt med magen och känt mig väldigt svälld. Det var värst i mitten av veckan, men det har börjat lätta nu. Det känns som att det går åt rätt håll i alla fall. Men det tror jag beror både på en omläggning av kosten, men sen också av att jag måste ta mer smärtstillande som gör magen sämre. Så det är säkert en kombination. Oavsett tycker jag det börjar lätta lite, så jag hoppas det fortsätter åt det hållet!


Sen en till grej jag märkt en del skillnad på är mina händer. De är inte alls lika svullen. Jag har börjat kunna knyta dem lite lättare, och inte känna mig lika fumlig och klumpig när jag t.ex. ska greppa saker. Sen är jag även smalare om underarmarna och över handlederna, samt över handryggen på båda händerna. Det är som att jag känner igen dem för så som jag brukade se ut förr. För många år sedan. Och för att inte tala om mitt långfinger på högerhanden som i stort sett brukar vara svullet konstant. Det är inte alls lika svullet. Visst kan det fortfarande ömma och vara lite rött, men inte alls sådär svullet som det brukar. Det var också något jag märkte av förra sommaren då jag åt efter AIP (autoimmuna protokollet). Då tog man också bl.a. bort det vita sockret, så jag kan nästan ge mig tusan på att det är en stor bov i det hela. Att det triggar inflammationen där.

Sen vet man ju inte, allt kan ju också vara en tillfällighet, även om det inte riktigt känns så. Men det ska i alla fall bli spännande att se hur det ter sig fortsättningsvis.

Sen är fingrarna fortfarande tjocka, även om jag kan tycka till och från att de är lite mindre svullna dem med. Men vem vet, de kanske blir mindre svullet där med ju fler dagar som går. För det har ju ändå bara gått en vecka. Jag hoppas det gör det i alla fall!


Men det var en liten miniuppdatering på den här första veckan. Fortsättningen följer, KRAM!

56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Dag 15 av 21

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​