• Elin Hellgren

En blandad sjukhushelg - Del 1

Jag tänkte dela in min helg i två delar. En som är mer inriktad på i lördags och en på idag söndag. Det för att inläggen inte ska bli alltför långa för er.


Min helg har verkligen varit både bra och dålig. Jag skulle nog säga att söndagen har varit bättre än lördagen. För lördagen var inte bra. Jag vaknade tidigt med värk. Redan kring fyratiden, och vi testade allt som kunde tänkas lindra framförallt nervsmärtan, men även ryggen. Nervvärken var svårast, för tyvärr ville inget fungera bra. Så det slutade med att sköterskan ringde bakjouren som besluta att vi skulle höja smärtpumpen litegrann, och det var inte förrän då paniksmärtan började lägga sig lite.

Sen var det jobbigt under hela dagen, även om det gick lite upp och ner. Men jag hade sådan tur att just min smärtläkare jobbade just igår under dagen. Något som kändes väldigt bra med tanke på läget och att det var någon som verkligen kunde hela min sjukdomshistoria. Så senare under eftermiddagen när han hade en lucka över kom han förbi. Vi började med att sänka tillbaka pumpen från de vi hade höjt på morgonen. Tillbaka till vår plan, eftersom den ska bort imorgon (måndag). Sen skulle vi fortsätta enligt planerat med medicinjusteringarna som vi också håller på med kring två mediciner jag tar för nervsmärtan. Vi ska försöka sänka den ena samtidigt som vi ska höja den andra. Det pga det här är med urinvägarna och allt kring det. Att det bl.a. kan bero på en medicinpåverkan av den ena, så den vill vi sänka. Men sen tror vi oavsett inte att det bara beror på den, utan troligtvis pga all min smärta som urologen också sa. Sen tyckte även min smärtläkare att vi skulle testa lägga en nervblockad på foten. Något som jag inte alls är särskilt pepp på, men som läget är just nu GÖR JAG ALLT och TESTAR ALLT som kan tänkas lindra denna nervvärk.

Just nere på foten har jag aldrig fått någon sådan nervblockad tidigare, men uppe vid knävecket och låret har jag fått det. Men då har det varit i samband med operationer. Nervblockad är när nerverna blir bedövade så man inte ska känna någonting. Det blir som bortdomnat, och sen när det börjar komma tillbaka kan det ibland kännas nästan lite som sockerdricka.


Vilket som gjorde vi förberedelserna inför nervblockaden så som min smärtläkare ville, och därefter kom det två killar från narkosen som satte nervblockaden på tre olika ställen på foten. Insida, utsida och på mitten. Ni kan läsa mer om just det ingreppet här.

Resultatmässigt tycker jag nog ändå det har hjälpt lite mot den mest akuta smärtan. Den jag har haft så svårt att hantera. Jag har börjat märka det mer och mer nu när jag känner att nervblockaden har börjat gå ur. Sen känns det som att jag inte blev bedövad precis överallt, men som jag skrev innan här så har det ändå känts lite bättre.


Däremot känner jag nu att det sakta börjar bli mer och mer smärta i foten. Den börjar komma tillbaka. Något som inte alls är roligt om ni frågar mig, för det har varit så skönt att "slippa" lite av den mest panikliknande värken. Just med tanke på att det är den smärtan jag har så svårt att hantera. Men jag hoppas nervblockaden kommer hålla ett tag till. Att den inte kommer gå ur helt än på ett tag i alla fall. Även om den hittills i alla fall har hållit mer än 24 timmar (på de ställen det varit bedövat). För vi blev klara med läggningen av nervblockaden(erna) ca kl.17:30, så det är i alla fall över ett dygn. Något man kanske får vara rätt nöjd med ändå.

Efter det här ingreppet med nervblockaden däckade jag helt. Jag hade slut på precis all energi. Så hela kvällen var jag nästan som groggy för att jag hade så lite energi kvar kändes det som. Usch, det var inte alls roligt. Men jag är ändå stolt över mig själv att jag provade, för annars hade jag bara fundera över om det hade fungerat eller hjälpt någonting.


Det här var min lördag i så stora drag jag kunde skriva. Men fortsättning kommer om idag (söndag också), satt fortsättning följer. KRAM!

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla