• Elin Hellgren

En blandad sjukhushelg - Del 2

Den första delen av "En blandad sjukhushelg" kan ni läsa här.


Överlag har det varit en väldigt blandad helg av både bra och dåliga saker. I det förra inlägget kan ni läsa mer om i lördags då jag hade en riktigt jobbig dag. Men det som ändå varit lite bättre med den här helgen var igår (söndag). Då fick jag besök av Anna, farmor och Agnes. Det var verkligen jätteroligt att träffa dem alla tre, lika att Agnes följde med. För henne var det väldigt längesen jag träffade.

Egentligen var det tänkt att Anna och farmor skulle ha kommit redan som i lördags eftermiddag innan middagen och hälsat på. Men det var precis då som det blev bestämt att dem skulle komma och lägga nervblockaden, så då valde vi att skjuta på det till igår (söndag) istället. Det eftersom vi inte heller visste någon exakt tid som dem skulle komma från narkosen osv. Så då kändes det bara som att det skulle bli stressigt och rörigt med allt. Lika att vi i slutändan säkert knappt skulle hinna träffas någonting i alla fall, så då kändes det bättre att bytte dag till igår istället.


Det var verkligen trevligt att träffa dem igen. Speciellt nu när allt är som det är. Vi fikade, umgicks och sen hade de även köpt med lite kinamat till mig eftersom middagen inte alls gick att äta. Det hade blivit något fel med min matbeställning. Men oavsett var det himla bra att de kunde köpa med sig god mat istället, så jag i alla fall fick i mig någon middag och lite fika på det.

Det har varit väldigt bra nu sedan jag fick godkänt att jag får lämna avdelningen med smärtpumpen ute i korridorerna så jag kan få chans att se någonting annat en stund. För det har också gjort att jag har kunnat haft lite besök av de allra närmsta. För precis här utanför avdelningen har dem som ett jättebra hörn med bord och en soffa, och sen är det som en skärmvägg ut mot korridoren så det blir som ett rum. Det är även flera fönster ut mot huvudentrén så man kan se lite mer folk som rör sig. Så där satt vi igår när vi träffades.

Vilket som så var det i alla fall väldigt skönt att komma ut från sjukhussalen och avdelningen lite. Just bara för att få se någonting annat en stund. Prata med lite folk och få umgås lite. Det var lika, både Agnes och farmor har jag inte träffat på evigheter, eftersom jag i princip har varit här i en evighet. Men igår så fick jag träffa dem en stund i alla fall, och det är ju något helt annat än att bara prata i telefon eller FaceTime även om det är himla bra det med.

Men jag tror ändå det var bra att dem kom igår. För annars överlag hade jag en rätt dålig dag igår. Först vaknade jag på dåligt humör. Varför vet jag inte riktigt. För det hade egentligen inte hänt någonting speciellt, men jag misstänker att det kanske bara hade med hela situationen att göra. Att det blir som att det kommer över än lite. För det är påfrestande på många olika vis att vara här.


Så det kom väldigt lägligt att de kom på lite besök. Hoppas ni hade en trevlig helg, KRAM!

41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Just nu..