• Elin Hellgren

En jobbig natt + dag

Gokväll på er!


Usch vilken jobbig start jag hade på den här dagen. Först av allt sov jag nästan inte någonting natten som var. Jag har haft så ont i ryggen sen någonting hände med ryggen i söndags, samt att min högra fot har ballat ur totalt. Jag misstänker att det kanske hör ihop eller kommer från ryggen, men nervsmärtan har eskalerat något enormt. Den känns både avstasad från fotledshöjd (som att det är stopp i den), känns som att den allvarligt ska spricka eller sprängas i huden, det känns som att den fläckvis brinner invändigt och i huden, tårna är som korvar och svåra att sträcka, det känns som blixtrar som kommer och går, den skakar stundvis av smärtan och den gör bara jäkligt ont.


Nervsmärta är något jag har väldigt svårt för. Det är en sån ihållande och intensiv smärta som knappt går att förklara. Men kort och gott så är det vidrigt, svårt att distrahera bort och ibland vill man allvarligt bara kapa av foten.

Dagen har annars gått i ett. Den här tisdagen har varit allt annat än lugn, samtidigt som den har flutit på men på samma gång varit pissjobbig. Jag har varit på sjukhuset precis hela dagen tror jag. Tanken var att vi skulle åka hem en sväng till Jessica och hälsa på hennes sambo Stefan och deras dotter Maja för att äta lite lunch där emellan sjukhusbesöken, eftersom det kändes för långt att åka ända hem till mig. Vi skulle inte hinna mer än i stort sett fram och tillbaka. Men riktigt så blev det inte. Det drog ut alldeles för mycket tid på röntgen, så det skulle bara bli extremt stressigt. Sen hade jag så ont i ryggen. Så det kändes inte jätte lockande att dessutom baxa oss in och ut ur bilen med min rygg, tillsamman med trapporna vi skulle behöva ta oss upp för i deras trappuppgång innan man kommer till hissen. Därför blev det istället att vi gick till Sibylla och åt efter att vi fick klartecken om att lämna röntgen. Det var efter att vi hade väntat över en timme på om röntgenbilderna såg okej ut eller om det behövde kompletteras med någon mer bild. Sen vet jag fortfarande inte vad röntgen visade. Om de har sett någonting eller inte.

Men jag hoppas verkligen att jag kan få något svar imorgon.

Under eftermiddag var jag till både kuratorn och på fotvård. På fotvården hade jag inte varit till sen januari. Så det vet ett bra tag sedan. Något som var ändå rätt skönt att få gå till nu på, även om högerfoten inte riktigt gillade det.

Kuratorn var verkligen skönt att gå till. Få prata av sig lite med någon helt utomstående, och framförallt nu när det varit så extremt mycket jobbiga saker som har hänt. Så det var skönt! Satt så har min tisdag sett ut. Extremt energikrävande med tanke på att jag först knappt hade sovit någonting, och sen en hel dag på sjukhuset med besök som varit påfrestande både psykiskt och fysiskt. För det tog verkligen hela dagen.

Sen en sak som jag hade extrem tur med idag var parkeringen. Vi parkerade vid psykiatrin idag med bilen, och jag råkade parkera som att jag hade farmors bil i parkeringsappen jag brukar använda. Så himla klantigt av mig, för idag hade jag min egna bil och inte farmor som jag annars har haft senaste halvåret ungefär.


Jag har haft min avställd under större delen av våren och sommaren, eftersom det knappt blivit att man har åkt någonting pga corona. Men så har mina föräldrar lånat min bil nu under ca 1-2 månader tid då de varit utan bil och letat efter en annan. Ja vilket som så hade jag i alla fall parkerat bilen hela dagen med farmor bils reg. nummer. Vilket gjorde att jag stod parkerad med fel bil. Men då hade jag sådan extrem tur att jag klarade mig från böter!! Hur sjukt är inte det!? Där kan man snacka om att turen var på min sida idag. För vi stod ju där i stort sett hela dagen med. Så det var ändå dagens positiv grej måste jag säga!

Nej nu ska jag försöka sova igen.. Dock känns det extremt svårt med tanke på all värk överallt i kroppen, tillsammans med extra kortison och en mage som härjar för fullt. Men jag hoppas i all fall ni får sova gott inatt, så hörs vi snart igen. KRAM & GODNATT!

35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​