• Elin Hellgren

Först ut - OTA

Hej på er och hej fredag!


Tänk att det är fredag igen. Vad fort det känns som att tiden går ena sekunden, och sen nästa jätte segt. Men just idag tycker jag det känns som att det nyss var helg, samtidigt som att det har vart så mycket den här veckan som hänt och varit så den har känts lång när man tänker tillbaka.


Nog om det babblet. Just nu ligger jag i soffan och bara slappar. Farmor håller på och gör i ordning lite mat tills vi lite senare ska äta. Det blir lax och potatis, mums om ni frågar mig! Idag har jag varit till OTA (Aktiv Ortopedteknik) här på förmiddagen. Det är dem som hjälper mig med mina skor så rullen och inläggen blir bra. Så gången ska bli så bra som möjligt utan att det ska bli brytningar på olika ställen i fötterna. Det med tanke på att dem är stelopererade. Alltså jag kan inte röra på fötterna mer än med tårna i princip.

Men det gick bra. Besöket gick bra. Dock var dem nya skorna inte så bra. De var för trånga så högerskon fick jag inte ens på mig. Så dem skulle försöka lästa ut (töja ut) dem lite så får vi se om de passar bättre då. Vi tog även nya avtryck av fötterna till nya inlägg. Men det gick jätte smidigt. Jag skulle i princip kliva ner i en skokartongslåda med något material jag har svårt att förklara vad det är för något. Men man klev ner i den lådan så det blev som ett avtryck av fotens undersida när man sedan tog bort foten. Väldigt enkelt och smidigt i alla fall.

Jag ska tillbaka nästa vecka för att prova dem andra skorna igen efter att dem har töjt ut dem, samt att skoinläggen är färdiga till.

Det var i alla fall mitt första besök idag. Efter lunch här nu snart ska jag in till stan igen för att träffa min reumatolog. Det ser jag fram emot, för det känns väldigt lägligt att ha det nu. Det känns som att det behövs. Sen får vi se vad vi kommer fram till helt enkelt.

Det är även första gången på Tullhuset. En helt ny byggnad som hela reumatologen bl.a. har flyttat till den här veckan. Så det ska också bli lite spännande att se det.


Hoppas ni har en fin fredag, KRAM!

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Just nu..

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​