• Elin Hellgren

Fick avbryta

Gokväll på er!


Hoppas ni haft en bra lördag! Min har verkligen inte blivit som den var tänkt. Tanken var ju att vi hade gjort i ordning en typ av plan på nedtrappning av smärtpumpen nu över helgen för att jag ska få komma hem på måndag. Det är planen.


Jag tyckte den lät bra och såklart hoppades vi på att den skulle fungera. Men riktigt så blev det inte. Vi började sänka smärtpumpen imorse ca kl.06 imorse till 6ml/h, och sen ca kl.09:30 sänkte vi den vidare till 3ml/h.

I början gick det skapligt, men sen började det sakta bli sämre.


Kring kl.10:40 började jag känna av nervsmärtan i min högra fot, men det var ändå hanterbart även om det var så jag började reagera mer och mer på den. Sen i samma veva där så var rondläkaren in och kikade hur det gick. Där och då gick det ändå skapligt, men sen under förmiddagen bara eskalerade smärtan mer och mer. Sen vid halv 12 ungefär fick jag en oxynorm (snabbverkande morfin) för att se om det skulle kunna hjälpa något, men de gjorde det inte. Inte på den nervsmärtan i foten i alla fall, och lite det visste vi väl innan med efterkom morfin inte hjälper på nervsmärta. Men vi ville ändå testa och se om det kanske var någon annan eller mer smärta som var kombinerad och som det kanske kunde hjälpa på.


I samma veva där så började även min smärtpump pipa och låta en hel del, så då skulle sköterskan komma och spola igenom infarten igen. För nu senaste tiden när det blivit så, så brukar de ha hjälpt med att spola igenom infarten ordentligt så armen inte blir exakt lika känslig för lägesändringar osv.

Men undertiden sköterskan var här inne på rummet började jag mer och mer försvinna bort av smärtan i foten. Nervsmärtan bara ökad och ökade, och jag började bli mer och mer groggy och påverkad av smärtan. Då hjälpte dem mig ner i sängen för jag satt upp då när det hände och sköterskan var här. Det var precis som att jag var påväg att svimma. Efter det gick i alla fall sköterskan iväg och pratade med läkaren som sa att vi skulle höja tillbaka pumpen.


Så kring halv ett höjde vi tillbaka den till 6ml/h igen. Det tog lite tid men så småningom började den mest akuta smärtan lägga sig lite. Men fy säger jag bara för den värken alltså.


Så vi fick helt enkelt avbryta nedtrappningen som var planerad. Något som känns extremt frustrerande. För det är klart man funderar hur det kommer bli. Hur man ska lösa det. Men det lät på rondläkaren som att vi får fortsätta såhär som vi har gjort tidigare med att ha pumpen på 6ml/h under dagarna, och sen höja till 9ml/h under nätterna. Så får det bli en ny diskussion på måndag med smärtenheten.


Nu hoppas jag bara natten får bli bra, även om jag känner att jag har mer ont. Men det är säkert hela händelsen idag, för den var väldigt påfrestande. För jag var verkligen helt slut efteråt när det har börjar lägga sig lite. Sen har jag även nu ikväll haft lite feber, så det är ju tydligt att kroppen jobbar för fullt. Så det har verkligen inte varit en toppendag idag om man säger så.

Annars ikväll har jag bara vilat och tittat på film. Men nu ska jag försöka sova. KRAM och godnatt!

53 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​