• Elin Hellgren

Fjärde fotoperation - Vad dem gjort

Det här inlägget skrevs måndag den 16 december 2013.


Det dem gjorde under den här fotoperationen var att dem både rätade och vinklade om framfoten. Foten var innan vinklad så att jag gick jätte mycket på utsidan, samt att den var formad lite som en banan inåt. För att få foten rakare med en jämnare belastning på hela fotsulan så sågade dem av hela framfoten från både insidan och utsidan av framfoten. De gick alltså in från två olika ställen. Därefter vinklade ortopederna foten rätt och skruvade fast framfoten igen med hjälp av två plattor. En på insidan och en på utsidan med fyra skruvar i varje platta. Alltså åtta skruvar sammanlagt. De tog även bort två skruvar som redan var där sedan tidigare, eftersom dem var i vägen och jag behövde dem inte längre. Det tycker jag var bra, eftersom jag hade glömt fråga läkarna om dem kunde ta bort just dem två skruvarna. För skruvhuvudena på dem skavde ibland.

Skruvarna och plattorna ni ser på bilden till vänster satte dem dit den här gången. Dem andra tre skruvarna som man också ser på bilden till höger, har dem satte dit vid dem tidigare operationerna. Den vänstra bilden ser spegelvänd ut men det är vänsterfoten dem har opererat.


Jag känner mig nästan som en skruvsamlare, och nu fick jag några till till samligen. Haha nejdå, men det är helt otroligt att dem kan göra något sånt här. Men nu är ingreppet gjort i alla fall, nu är det bara att den ska fungera att gå på kvar. Men det kommer dröja eftersom det kommer ta ett bra tag innan jag får gå på foten. När jag först såg röntgenbilden kände jag bara en lättnad över att det var klart och att jag inte behövde vara vaken under operationen.

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla