• Elin Hellgren

Fredagen & magsmärtor

God förmiddag på er!


Hoppas ni hade ett bra avslut på veckan! Skönt med lite helg nu, även om jag tyckte det kändes som att det var söndag idag. Men så är det bara lördag och hela helgen kvar. Det är ändå en rätt skönt känsla.

Den här veckan tycker jag har känts som världens längsta vecka, samtidigt som den har gått fort. Jag vet inte om det beror på att den har varit väldigt påfrestande. För det har varit mycket som har hänt. Men det är som sagt skönt med lite helg nu!


Igår var jag bara hemma större delen av dagen. Vi var en sväng in till stan för att hämta Anna på jobbet efter hon hade slutat, och sedan skjutsade vi henne till tåget. Det var typ det och en snabbis in på Willys för lite småsaker. Annars har jag som sagt bara varit hemma.

Hur gullig var inte Anna igår då!? Jag hämtade ju henne på jobbet, och då sprang hon förbi apoteket till mig och köpte alvedon. Jag hade helt råkat missat fixa ett nytt recept. Men då i alla fall hade hon köpt en triss och lagt i alvedonförpackningen. Så gulligt av henne, min bästa Anna!

Jag hade det även väldigt besvärligt med magen igår. Det har bara blivit värre och värre under den här veckan. Anfallen med magsmärtorna som gör att det nästan svartnar för ögonen, och när jag måste andas mig igenom värken har börjat komma tillbaka mer och mer. Jag hade ju mycket besvär av det även förra året under hösten framförallt. Men det blev ju bättre då jag äntligen lyckades komma upp i dos med Xeljanzen i höstas.

Och sen peppar peppar har det varit rätt lugnt under sommaren, våren och vintern.


Men det är exakt samma smärta som jag så ofta får när jag har varit utan bromsmedicin, haft nedtrappningar av den eller varit sämre i lederna/kroppen. Det har blivit så tydligt att det måste ha ett samband på något sätt. För det här "mönstret" har jag sett så många gånger nu. Frågan är bara vad det är och kan bero på.


Läkaren på hälsocentralen startade ju igång en magutredning förra hösten då de gjort en hel del prover och undersökningar osv. Nästa steg nu är att göra en koloskopi som jag ska få göra nästa vecka. Så det är ju ändå ganska lägligt om magen ska börja krångla såhär mer och mer igen. För då kanske jag äntligen kan få svar på vad det är. Däremot ser jag verkligen inte fram emot att göra det, även om det är lite lättare att motivera sig till det när jag bara har börjat fått mer och mer besvär från magen igen.


Sen kan jag verkligen tycka att det RÄCKER NU! Det är hela tiden någonting nytt, och det här gör allt bara ännu svårare att hantera. Speciellt när den där hemska värken kommer. Men men, det är bara att kämpa på och ta en dag i taget.


Om det någon av er som känner igen er, upplever samma sak eller känner igen mönstret för något jag har berättat kring det här med magen, då får ni gärna lämna en kommentar eller skriva till mig på elin94hellgren@gmail.com. Det skulle vara intressant att höra hur det är eller varit för dig, och om de i så fall har hittat vad orsaken är. Vad det har berott på.


Hoppas ni alla får en fin lördag, KRAM!

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Gastroskopi

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​