• Elin Hellgren

Fullspäckad gårdag

Hejsan på er!

Jag hoppas det är bra med er, och att ni har en bra dag. Min gårdag gick verkligen i ett känns det som. Speciellt efter lunch i och med att jag hade två sjukhusbesök jag skulle på. Eller rättare sagt en träning och sen ett besök för fötterna. Igår var det framförallt fokus på bassängträning. Men sen efter det hade jag även ett besök till fotvården. Ett besök som också var på tiden att det blev av. Jag var lite i valet om jag skulle gå på det i och med allt. Men efter att jag hade bollat lite med min smärtsköterska i samband med att hon ringde angående en annan sak, så bestämde jag mig ändå för att gå på det. Så nu är dem så fin de kan bli trots hur dem ser ut rent kosmetiskt med svullnad, felställningar och ärr.

Både grejerna gick faktiskt riktigt bra igår måste jag säga. Det känns verkligen som att träning börjar gå bättre och bättre. Jag tror verkligen bassängträningen i varmt vatten, tillsammans med att jag får röra mig mer viktlöst hjälper en hel del. Mer än vad jag nog trodde det skulle göra. För jag är övertygad om att jag hade varit ännu sämre om jag inte hade varit på det. Framförallt får jag inte lika mycket smärthugg ifrån ryggen längre. Sen kanske det är en kombination tillsammans med tid också, men oavsett är jag glad att det är lite bättre. För det var verkligen riktigt jobbigt där ett tag under framförallt de första 2 månaderna. Men igår fick jag det nog inte ens en ända gång. Riktigt skönt måste jag säga. Sen var det tredje gången jag badade igår. Så det är inte jättemånga gånger jag har varit där ännu, men det är ändå tillräckligt för att börja märka lite förändring tycker jag.

Sen tycker jag det är lite jobbigt med bassängträningen och allt som är runtomkring. För det är inte "bara" att packa allt man ska ha med sig, byta om, duscha, bada i varmt vatten och träna i det osv. Det tar på krafterna. Men helt klart att det ändå väger över det nu när jag tycker det gör någonting och känns positivt.

Jag har ett bassängbesök imorgon med. Efter att jag har varit på gastroskopi-undersökningen. Men sen blir det uppehåll till nästa år. Egentligen är det öppet för bassängträning även nästa vecka innan de stänger för jul. Men jag kommer inte kunna gå på det då, eftersom jag ska ta bort dem där två födelsemärkena då. Vilket gör att jag måste låta det läka innan jag får bada igen. Så det föll sig ändå rätt bra tidsmässigt med läkning osv inför att det startar i januari igen.


Allt känns även lite mer motiverande nu tycker jag. Just att jag sakta börjar komma tillbaka lite fysiskt. Det är skönt, även om det går sakta. Men hellre små steg än inga alls. KRAM!

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Samtal med rehabläkaren

Hejsan på er! Hoppas det är bra med er. Med mig är det sådär. Det har varit rätt mycket dem här två senaste dagarna. Den här veckan har jag bl.a. haft tre olika läkarbesök. I förrgår (torsdags) var ja

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​