• Elin Hellgren

Gjort egen sushi

Hej på er!


Sushi. Det är något jag har varit väldigt sugen på den senaste tiden. Det och mat från max. Jättekonstig kombo, för det är ju två helt olika rätter. Men så är det.

Annars har det inte varit någonting jag har varit sugen på överhuvudtaget. Men mycket tror jag beror på just mitt illamående, så det är nog inte så konstigt.


Idag gjorde i alla fall jag och Nathalie egen hemmalagad sushi. Nathalie är jätteduktig på sånt och vet precis hur man gör det, så då har hon fått lära mig. Vi har gjort det en gång tillsammans förut, men det var längesen.

Så igår var jag och köpte lite färsk lax för att sedan göra i ordning den och lägga den i frysen till idag. Det för att alla bakterier ska dö. Jag gjorde även i ordning ingefära och la in det. Det var däremot första gången jag gjorde det, men det var väldigt enkelt. Lättare än vad jag trodde, och det blev väldigt gott. Så det kan jag rekommendera er att göra. Jag tog bara första receptet jag kunde hitta när jag sökte på "inlag ingefära sushi".

Nathalie hade också gjort i ordning sushi riset imorse innan hon kom, så det var jättegulligt av henne att hon hade förberett det.


Såhär blev dem i alla fall. Ni kan se lite bilder här nedanför när vi gjorde dem också.

Det blev i alla fall himla gott, och roligt att göra något man inte gjort förut (förutom en gång för längesen). Jag har tidigare inte riktigt gillat sushi. Men efter att ha provat att äta det vid flertalet tillfällen så har jag börjat gilla det mer och mer. Det har jag hört många säga, att det ibland kan ta lite tid innan man "lär sig" äta det och tycka det är gott. Jag tycker det stämmer, för nu tycker jag det är jättegott!


Vi gjorde i alla fall några enkla med grillad lax på, och sen en rulle med ris, lax, gurka med sjögräs runt. Riktigt mumsigt! KRAM!

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Just nu..

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​