• Elin Hellgren

Händelserik förmiddag

Det här inlägget skrevs onsdag den 26 juni 2014.


Inatt fick jag sova ytterligare lite längre utan att vakna, ända till lite före halv 6. Det var jätte skönt. Sen somnade jag om och sov en liten stund till efter att jag hade fått smärtstillande. Jag fick veta igår på eftermiddagen att jag hade fått en tid kl.9.40 till reumatologen för att träffa min läkare. Jag hade en väldig tur att han hade en ledig tid redan idag (alltså dagen efter), eftersom min sjukgymnast kollade på det igår.


Men i alla fall innan jag skulle till reumatologen så skulle jag äta frukost (jag hann äta upp den innan jag skulle iväg). Redan då kände jag att kanylen i armvecket började göra mer och mer ont, och jag var röd och irriterad precis där nålen (eller plastslangen) går in i blodkärlet. Då bad jag en sköterska kolla på det eftersom det gjorde bara mer och mer ont. När jag då lyfte på armen var den alldeles svullen (spänd i huden) och huden var vitare i ett stort område (är det fortfarande).

Då tog sköterskan bort kanylen direkt, och satte dit en ny (igen) i andra armen. Troligen hade kärlet spruckit eller någonting så medicinen jag fick i droppet hade kommit ut lokalt under huden, istället för i blodkärlet. Självklart var det den medicinen som är mest kärlretande också, så jag är jätte öm och har ont i det området.


Strax därefter gjorde jag mig i ordning lite snabbt och fick åka ner till reumatologen i min säng, eftersom jag inte klarar av att sitta uppe någon lång stund. Där fick jag träffa min läkare. Vi pratade en del om allt som hänt och hur det är, samt att han kollade på dem lederna jag har ont i. Jag fick fyra kortisonsprutor. En i tån (den bredvid stortån), två i knät och en i armbågen. Allt på höger sida. Knät behövdes verkligen sprutas, för det var alldeles svullet. Annars i vanliga fall brukar inte jag bli så svullen.

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​