• Elin Hellgren

Hudmottagningen - Klart det skulle bli så

Hej på er!


Hoppas ni en bra dag och start på veckan. Den senaste tiden har flera av mina sjukhusbesök blivit mer och mer ändrade till att bli digitalt via t.ex. skype eller telefon, men igår hade jag ett besök till hudmottagningen. Ett besök som säkert har ändrats 3-4 gånger från både deras och mitt håll, och jag var även nära att avboka eller flytta fram det här besöket pga de nya restriktionerna som kommit. För det kändes inte som det viktigaste besöket att gå på, eftersom jag skulle dit på rutinkoll för att kolla mina födelsemärken jag har på kroppen. Jag får göra det varje år pga att jag tar immunsupprimerade läkemedel (läkemedel som sänker immunförsvaret) som kan göra att jag lättare kan få förändringar på födelsemärken. Det fick jag börja med efter att de hade hittat en förändring på ett födelsemärke som jag hade och tog bort på låret för några år sedan. Den hade jag början till eller förstadiet av malignt melanom på, och efter det har jag som sagt fått gått på koller.


Det var i alla fall en himla tur att jag åkte på det här besökt igår, och inte sköt upp det som jag först var lite inne på. Det pga att det visade sig att jag måste operera bort två stycken födelsemärken som inte såg bra ut. Jag hann inte mer än hem innan läkaren ringde och sa att hon ville operera bort dem två födelsemärkena som hon misstänkte och tog kort. Helst inom en månad. Sen trodde jag inte hon skulle höra av sig redan så fort som igår, men jag är samtidigt tacksam att de ändå gick så fort. Så nu får jag bara vänta på en tid för det.

Sen kände hon även på alla mina lymfkörtlar. Dem kring halsen, under armarna, ljumskarna osv. Det såg bra ut, förutom att jag är rätt svullen precis ovanför nyckelbenen. Det ser nästan ut som att jag har en pingisboll under huden på vardera sida precis ovanför nyckelbenet. Sen vet jag inte vad det beror på, och det visste inte hon heller. Men jag har såhär förut, längre tillbaka under en period, och då tror jag det antingen berodde på någon medicin, eller att det var hjärtat med pulsen och blodtrycket. Jag kommer inte ihåg exakt vad det var. Men jag läste på en av mina mediciner för nervsmärtan, och på den står det bl.a. på FASS att en biverkan kan vara att man blir svullen om lymfkörtlarna. Så jag vet inte.

Allt det här kan jag tycka känns lite typiskt. Lite mycket, och som att det redan är nog med saker som händer. Det behövde väl inte bli det här också. Lite så känner jag, samtidigt som jag såklart är glad över att det upptäcktes och ska tas bort. Men jag tror ni förstår vad jag menar. Det blev bara lite mycket.


Just nu ligger jag i soffan och tar det mest bara lugnt. Jag har haft introduktion hela förmiddagen (fram till kl.13) med en ny tjej som också ska bli vikarie här bland assistenterna. Så jag känner mig rätt trött efter det, även om det gick jättebra. Jag ska ha introduktion imorgon med, men då blir det från middagstid istället tills jag ska gå och lägga mig. Så just nu blir det bara till att vila och ha foten i högläge ett tag. Titta på ett serieavsnitt kanske och bara vara, för det tror jag behövs. KRAM!

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​