• Elin Hellgren

Just nu

Måndag. Just nu sitter jag vid köksbordet och dricker lite kaffe. Jag har precis fixat med lite bilder jag har ritat. Sen började det precis regna och åska här. Vad jag har hört, och vad man ser på vädret så ska det komma en hel del regn idag. Så vi får se hur länge det håller på.

Annars idag är det en rätt lugn måndag. Jag tar det rätt lugnt. Jag var ut en sväng innan lunch och fixade i trädgården lite och kollade vad mamma, pappa och Anna hade för sig. Det var ju himla varmt och skönt i luften även om det blåste lite.

Sen fick jag mina första rödbetor idag som var färdiga. Även flera gurkor, så nu ska farmor lägga in dem så får vi se vad det blir. Vi har två olika sorters gurka som vi odlar både jag och farmor. Druvgurka och slanggurka. Druvgurkan brukar vi lägga in, men den här gången var det någonting som smakade konstigt med dem. Tyvärr vet vi inte vad det är som är "felet" riktigt, men något är det.

Det konstiga är att jag har gjort utefter exakt samma recept på inläggnings lag, och den verkar smaka som den ska. Det ska vara om det är något med gurkorna, jag vet inte. Tråkigt är det i alla fall. För det smakar inte gott. Jag tycker inte det i alla fall. Därför ska farmor nu göra några inläggningar, så får vi se om det blir någon skillnad. Jag hoppas det!

En tanke var om det berodde på att vi inte har haft några dillkronor. För i receptet står det att man ska ha det. Men eftersom det inte har gått att få tag på i en ända butik så har vi inte kunnat haft några.

Men nu börjar det äntligen komma i mataffärerna igen, så vi hoppas att det ska göra att det kanske smakar bättre. För förra året var gurkorna vi la in verkligen jättegoda, och det är så man vill få dem här också.


Sen har vi också provat haft i dillfrön. Vi läste om att man också kunde använda sig av det, så några burkar fick det i sig istället. Men nu får vi helt enkelt vänta i ca 3 veckor tills dem är klara för att ätas innan vi kan prova och se hur det smakar. Men jag hoppas den här omgången smakar bättre. Jag håller som sagt tummarna för det!

Här kan ni se en jättekonstig gurka farmor hade skördat. Det är två gurkor som har växt ihop i varandra. Resten av gurkorna hade jag fått ifrån mitt växthus idag. Sen hade farmor ytterligare 12 st till inne hos sig. Så nog kommer det bli några burkar inlagd gurka av det där.


Nu ska jag ta och läsa lite tänkte jag. Det var så längesen jag gjorde det, men det känns som ett bra väder att göra det i. För det är ändå rätt mysigt när det regnar för fullt ute.

Jag ska börja på en bok som heter Pojken som kallades Det. Författaren heter Dave Pelzer. Jag har hört att den ska vara väldigt bra, även om den också ska vara hemsk. Så vi får se vad jag tycker.


Ni får ha det så bra tills vi snart hörs igen, KRAM!

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Just nu..

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​