• Elin Hellgren

Kan det vara en liten vändning?

De senaste dagarna sedan jag blev utskriven i tisdags och fick komma hem har det varit extremt jobbigt. Dagarna har i princip bara handlat om att jag ska ta mig igenom dagen. Tillslut ringde jag till min smärtsjuksköterska i torsdags och sa att det inte fungerade nå bra. Då kom vi fram till att jag skulle öka upp en av mina mediciner för nervvärken, och att jag sedan skulle få komma till henne dagen som dagen därpå (alltså igår, fredag) för att få akupunktur. Vi skulle bl.a. sätta nålar mellan tårna igen tyckte hon, så det gjorde vi. Något som är ett mindre roligt ställe att få på om ni frågar mig.

Idag annars har jag mått lite bättre smärtmässigt ändå idag tycker jag. Visst att det inte alls är bra, men jag har ändå hittills idag inte suttit och andats mig igenom smärtorna som jag tidigare har gjort mer eller mindre i princip varje dag. Så det har ändå känts skönt. Jag hoppas bara att det inte är idag, utan att det kanske håller på och stabilisera sig lite. För sen idag gjorde jag också en liten ändring medicinmässigt med att försöka dela upp medicinerna mer. Försöka göra så att inte alla mediciner ska ta slut samma tider hela tiden. Utan att de får gå ur kroppen lite olika istället. Något jag tror eller i alla fall hoppas på kan hjälpa något. Det är värt att testa i alla fall.


Annars har jag varit extremt trött och seg idag. Något jag nästan är för jämnan nuförtiden, men det är nog inte så konstigt med tanke på allt.

Men jag fick i alla fall sova lite bättre inatt, vilket jag också tror och hoppas kan ha hjälpt mig orka med dagen lite mer. Sen hoppas jag akupunkturen kanske också kan ha hjälpt till lite, eftersom jag fick det igår och då brukar jag kunna sova lite bättre några nätter efter det. Så vi håller tummarna för att det håller i sig till den här natten med.

Sen har jag också verkligen försökt vila och aktivt ta det lugnt. För annars har jag en tendens att jag ska distrahera mig med saker hela tiden. Att jag har svårt att slappna av och bara t.ex. ta det lugnt och inte göra någonting, eller kanske bara titta på tv och inte hålla på med telefon samtidigt osv. Så idag har jag aktivt lyssnat en hel del på bara ljudbok. Alltså bara försökt koncentrera mig på det. Det är också något jag har börjat hitta mer och mer, och tycker är väldigt skönt att lyssna på. För att läsa direkt i en bok har inte fungerat alls den senaste tiden, för då blir det precis som att ögonen bara vill gå i kors. Men idag lyssnade jag i alla fall klart på den här biografin av Viktor Frisk. Den var bra, så den kan jag rekommendera er att lyssna på.


Hoppas ni har haft en bra lördag och Alla helgons dag, KRAM!

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök