• Elin Hellgren

Kosthållningen - Uppdatering

Gokväll fina ni!


Hoppas ni har det bra idag såhär sista dagen på veckan. Nu har det gått ytterligare en vecka, och en vecka efter att det blev klart med det här onlineprogrammet "21 dagar ren och läkande mat" jag var med i och som blev färdigt förra helgen. Det jag följde via Nilla´s kitchen.


Jag tycker den här veckan har varit riktigt jobbig och den har spårat en hel del om man tänker kostmässigt. Det har inte alls gått bra. Inte andra halvan av veckan i alla fall. Jag fick ju ett tips av henne också att jag kunde dra det ett litet steg till genom att både börja blanda in mer animalier i min kost igen. Alltså fisk, fågel och kött. Sen att jag även kunde prova följa något som heter SCD (särskild kolhydrats-diet).


I början gick det bra, men sen i och med allt som hänt under veckans gång har det gått svårare och svårare. Det har gått bra med att äta mer animalier, men det var när jag skulle börja med ytterligare restriktioner i onsdags kring kosten inför att jag ska göra koloskpin nästa vecka som det brast lite för mig. Lika allt kring att jag inte kommer äta någon bromsmedicin för tillfället osv, tillsammans med att jag verkligen inte mått bra i kroppen så blev det väl bara för mycket. Så den här veckan har det mest bara blivit att försöka ta sig igenom den.


Sen har jag försökt hållit mig till att välja t.ex. råris istället för vitt ris osv, och att jag lagt till mer animalier. Så det har varit lite nytt med tanke på att jag tidigare inte har ätit kött eller kyckling sedan januari. Däremot har det mest blivit kyckling den här veckan, samt att jag har fortsatt med glutenfritt och mjölkproteinfritt.


Jag hoppas jag ska orka hitta tillbaka till det lite igen. Kring allt det här med att försöka äta mer antiinflammatoriskt och det här mot SCD som Nilla tipsade om. I alla fall så som jag åt under dem där ”21 dagar ren..”.

Men nu får jag bara acceptera att det blev såhär den här veckan. Ibland orkar man helt enkelt inte med en massa restriktioner, även om det från början är självvalt. Det blev bara för svårt att få ihop med tanke på både mina allergier/överkänsligheter, att jag har svårt att tugga vissa saker, tillsammans med restriktionerna från sjukvården och sist det här kring att äta mer antiinflammatorisk (det jag har följt senaste veckorna). Det får bli ett nytt försök när magundersökningen är gjord känner jag.

Här ser ni en bild ifrån dagens middag hos mina föräldrar tidigare idag. Kyckling med curry och kokosmjölk tillsammans med ris.


Hoppas ni i alla fall har haft en bra helg. Nu ska jag fortsätta titta på en serie som jag och Jessica har börjat kika på och blivit helt fast i. Kalifat heter den. KRAM och godnatt!

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Gastroskopi

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​