• Elin Hellgren

Kotkompression?

I fredags ringde min reumatolog mig på eftermiddagen. Han hade fått information under dagen då på fredagen om att jag hade blivit inlagd som i torsdags. Han ringde för att bl.a. höra hur det var med mig och lite om hur vi ska gå tillväga här framöver. Vad hans tankar var.


Jag hade en väldigt tuff fredag, men tack vare hans samtal så kändes det lite bättre efter det. Jag tänkte inte gå så ingående nu om vad vi pratade om, för det var så mycket. Men jag har fått flera frågor kring om jag har fått något svar på vad datortomografin visade. Den jag var och gjorde på ryggen i tisdags pga att min rygg har gjort så fruktansvärt om sen i söndags. Då när det precis kändes som att någonting hände. För jag var nästan övertygad om att någonting måste ha hänt, för så verkligt var det.

Svaret på den frågan är i alla fall att de inte kunde se någon förändring på ryggen. Något som var en enorm lättnad. För en kotkompression som vi var rädd för är ju någonting man inte kan göra någonting åt. Har man fått en så har man en.

Därför var det så himla skönt att höra när han sa att det inte såg ut som att det var någon kotkompression eller någon annan påverkan på skelettet. En enormt lättnad helt enkelt!


Så med tanke på det resultatet verkar det mer troligt att jag har råkat ut för ett rejält ryggskott. Något som kan vara nog så jobbigt kan jag lova. För jag är fortfarande inte särskilt rörlig och har väldigt ont ifrån ryggen. Jag kan t.ex. fortfarande inte rätta till mig i rullstolen eller i sängen själv pga bl.a. ryggen. Inte heller riktigt sträcka mig eller böja mig åt olika håll. Sen har värken blivit lite mindre tack vare smärtlindringen jag får intravenöst (i dropp). Så det är ändå skönt att det ändå hjälper lite på det också.


Men så såg i alla fall röntgen ut. Hoppas ni haft en bra söndag, KRAM!

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​