• Elin Hellgren

Lång sjukhusdag

Gokväll fina ni!


Nu blev det här ett långt inlägga angående gårdagen. Men jag hoppas ni ska orka läsa det ändå. Vilket som. Vilken gårdag det blev. Igår blev det en riktigt lång dag för min del med flera sjukhusbesök. Fyra besök och ett apoteksbesök. Jag åkte hemifrån redan kl.08 på morgonen, och kom inte hem förrän kring halv fyra tiden. Så ni kan tänka er att det blev en rätt påfrestande dag då jag var extremt trött efter att vi kom hem.

Jag var under förmiddagen först till ögonmottagningen för att kolla synen och ögongen. De ringde i torsdag och hörde om jag kunde få komma som igår. Vilket verkligen var snabba puckar måste jag säga. Jag var dit pga att jag har haft så problem med synen de senaste veckorna, så läkarna ville utesluta att det inte har någonting med synnerven att göra. Det i och med att jag har den där förändringen på hypofysen. Den som kan trycka på synnerven om den lilla godartade tumören jag har där har växt. Men som tur var så verkade det se rätt lika ut jämför med när jag var där i januari förra året. Alltså för ca 1,5 år sedan. Så det var skönt.

Sen var det sämre med en annan undersökning jag fick göra som man mer kollade synfältet i. Det verkar som att jag ser mycket sämre långt ut på sidorna av synfältet. Något ögonläkaren hade lite svårt att få ihop i och med att bilden på synnerven ändå verkade se rätt oförändrad ut. Därför blev det bestämt att jag ska tillbaka dit och göra testerna igen om ca 2-3 veckor. Så jag hoppas det ser bättre ut då.

Efter att vi hade varit där och gjort alla tester samt träffat läkaren så blev det dags för provtagning. Det gick bra förutom att det tog en himla tid att ta alla prover. Mitt blod var inte så snabb på att ge ifrån sig kan man säga, så det tog sin lilla tid att fylla alla rören dem ville ta. Men annars gick det bra.

Sen efter det blev det apoteket. Apoteket för att hämta ut lite mediciner, så nu är det påfyllt med en del i alla fall. Det jag hade recept på. För det fick jag också hålla på och ringa om igår. Alltså med att fixa nya recept på lite mediciner, men det gick också bra.


När vi hade gjort allt det klart för förmiddagen så åkte jag och Jennifer och köpte med oss mat hem till Jessica och Maja. Vi våldgästade dem lite med att hälsa på undertiden vi väntade på att det skulle bli dags att åka på nästa sjukhusbesök. Det kändes så onödigt att åka ända hem, eftersom det annars mest bara skulle bli fram och tillbaka tills vi skulle behöva åka tillbaka igen. Sen har jag sagt flera gånger att jag ska komma och hälsa på dem, så det var roligt att det passade att vi kunde komma. Maja är ju bara för go, så det var roligt. Hon är verkligen ett litet charmtroll måste jag säga.

På sjukhuset under eftermiddagen hade jag i alla fall två sjukhusbesök. Båda gick bra, och det var två viktiga möten. Det första besöket var på smärtcentrum till min smärtsjuksköterska. Bästa bästa är hon. Av henne fick jag akupunktur så jag bl.a. ska få lite lättare att sova om nätterna igen. Sen fixade hon så jag även fick träffa min smärtläkare lite spontant. Det var verkligen behövligt, och skönt att få prata lite med honom eftersom det inte heller brukar vara så lätt att få tag på honom. Så det var jag verkligen tacksam över!

Det blev i alla fall snack om att jag ska höja tillbaka en medicin jag precis har sänkt.. Det kändes väl sådär, eftersom det är så jobbigt att höja och sänka den. Men vi ska testa göra det på ett annat sätt den här gången, så jag hoppas det ska göra att det går lite lättare, och att jag inte ska känna mig lika yrslig som sist.

Sen pratade vi en del om min smärta. Att det eventuellt kommer bli att jag kommer behöva bli inlagd för att få en paus och hjälp med extra smärtlindring under några dagar. Jag är lite kluven inför det, samtidigt som jag känner att jag mer och mer behöver hjälp. För jag känner att det inte är hållbart som det är nu. Frågan är bara hur länge jag orkar ha det som det är nu. Det blev i alla fall en del snack om det, infarter och smärtlindring.

Lika om min behandling överlag. Att de (min smärtläkare och reumatolog) skulle försöka få lite hjälp och prata med bl.a. Karolinska. Så vi får helt enkelt se. Men han var väldigt tydlig med att forskningen går framåt, och att jag har varit med om värre saker som jag har tagit mig igenom. Men sen måste man också såklart få tillåta sig att tycka att det är för mycket och jobbigt nu med. Jag tycker i alla fall han är en riktigt bra läkare. Det är dem alla på smärt på Gävle Sjukhus måste jag säga.


Men oavsett ska jag i alla fall först till min reumatolog igen i slutet av den här veckan. Så vi får helt enkelt se vad vi kommer fram till då.

Direkt efter att jag var klar på smärt blev det raka vägen till bettfysiolog på sjukhuset. Ett besök jag har väntat länge på. Det var igår vi gjorde avtrycket för nya bettskenan. Jag var lite nervös inför det eftersom jag har så ont i käklederna, och man måste gapa en bit för att få in dem där avtrycksskedarna (vet inte vad dem kallas). Men det gick ändå över förväntan måste jag säga. Så det var ändå skönt, och nu är dem gjorda.

Det skulle i alla fall försöka skynda på det hela med att få iväg avtrycken, och att dem ska försöka göra dem så fort som möjligt. Så jag hoppas det inte ska dröja alltför länge.

Sen är planen att jag ska gå med den under ca 3-4 veckors tid, och sen ska jag tillbaka igen för en utvärdering. Sen ska vi då beroende på hur det har gått eventuellt planera för ytterligare en sprutning av käklederna. Men då ska jag i så fall få göra det av en käkkirurg, och eventuellt med hjälp av genomlysning. Det för att verkligen få in kortisonet på exakt rätt plats i leden. Det pga att jag har det där titan-ankaret inopererat i käkleden sedan dem opererade min disk i käkleden för några år sedan. Så vi får helt enkelt se. Först blir att få bettskenan.

Nu blev det ett långt inlägg det här, men det var väl ungefär så min gårdag såg ut med besöken, och vad som hände i stora drag. Jag var verkligen helt slut efter att vi kom hem, även om det flöt på och ändå gick bra. Men det är nog inget jag rekommenderar att göra. Inte när man från börja har väldigt dåligt med energi som det redan är. Så jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag bokade in allt. Men nu är det gjort, och fortsättning följer. KRAM!

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​