• Elin Hellgren

Mer och mer desperat - Sterila kvaddlar

Hej på er!

Hoppas allt är bra med er! Jag tänkte mest bara kika in och göra en kort uppdatering. För tillfället har jag precis ätit lunch och återhämtat mig lite efter dem sterila kvaddlarna jag fick här på förmiddagen. Jag fick 8 st och så många har jag aldrig fått. Jag tror jag och min smärtsjuksköterska pratade om att jag max kanske hade fått 4 st, och då är det för att dem är så jobbiga att få. Sen är dem något bland det värsta och bästa att få. För när man har riktigt jäkla ont och får en sån så är det nästan ibland som ett trollspö. Framförallt om du har nackspärr. Då skulle jag inte tveka en sekund över att ta det. Men jag ska inte ljuda, dem gör fruktansvärt ont att få. Ibland kan det även ges om man t.ex. sak föda barn, om ni kanske har hört talats om det?


Det man gör är att man sprutar in sterilt vatten under huden, något som ska försöka avleda den smärtan man har. Precis som att det här ska göra mer ont än den smärtan man redan går med. Ungefär som att kroppen ska hoppa över och jobba med det istället, och försöka lindra och bearbeta det. Jag fick i alla fall 8 st bak där vid ryggen. Det blev både nere vid bäckenet och SI-lederna, samt mitten på ryggen.


Hur det känns kan man förklara det lite som att det känns som att bli stucken av en bålgeting. En ettrig sådan som ibland om man har otur även tar om så det gör ont på nytt. Känns nästan som att värken kommer som på en "andra våg". Det är lite svårt att förklara, men det ska i alla fall göra så musklerna också ska slappna av.


Jag hoppas inte det låter som att jag skrämmer upp er rejält här, men måste också vara ärlig om att det gör fruktansvärt ont att få. Men det är för en stund. Och framförallt vid nackspärr, jag skulle som jag skrev innan här inte tveka en sekund att ta dem. Det har i alla fall fungerat på mig, sen är allt såklart individuellt.

Min smärtsjuksköterska kom också tillbaka sen precis innan lunch för att ge mig akupunktur idag igen. Sist var i förrgår. Jag fick på flera ställen, men även den här gången vart det mellan tårna på högerfoten. Ett ställe som jag inte heller brukar tillåta någon att sticka eller ta på pga min nervsmärta. Ni kan läsa mer om det i ett tidigare inlägg här.

Det var en kort liten uppdatering om vad som har hänt under förmiddagen, och vad smärt gjorde idag. Det var jag, min smärtsjuksköterska, min smärtläkare och en smärtläkare till som var med på mötet i förmiddags. Då blev det bl.a. sagt att dem ska göra en del justeringar i min medicinering, så vi får se vad som blir för ändringar. Men det blir säkert till ikväll skulle jag tro. Hoppas ni har en fin fredag, KRAM!

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök