• Elin Hellgren

Min högersida

Just nu är inte min högersida riktigt på min sida. Den har alltid varit lite mer drabbad än min vänstersida, just med att få nya inflammationer och att det då ofta också börjar på den sidan. Det är även den sidan jag oftast har mest ont i.


Just nu är det handen/armen och foten på högersidan som bökar mest. Igår hade jag riktigt ont i handen och armbågen. Jag har haft det i flera dagar nu då det varit riktigt jobbigt, men egentligen har det hållits på ännu längre. Just nu är det så jag knappt kan använda den.


Jag har inte hunnit skriva så mycket om det här på bloggen sedan jag flyttade den i somras, och började skriva helt från början. Men jag har opererat min högra hand flera gånger. Det största och senaste jag gjorde var att operera dem tre yttersta sträcksenorna som bl.a. går över fingrarna, knogen och handryggen. Det var "fästena" som hade släppt vid knogarna. Vilket gjorde att senorna till fingrarna åkte ur "position". Alltså ramlade åt sidan, och som i sin tur gjorde att jag tappade kraft i fingrarna, fick svårt att sträcka på dem och hade mycket värk. Det var det dem tillslut opererade och satte fast senorna som på nytt, så att dem inte skulle åka ur position. Sen fick jag även väldigt ofta inflammation i knogarna pågrund av bl.a. det. Långfingret var värst drabbat. Men sen har det faktiskt varit väldigt lugnt med besvär ifrån just senorna sen jag gjorde den operationen. Det är långfingerknogen som kan ha fortsatt krångla lite periodvis, men inte så mycket mer. Så jag tycker ändå operationen blev lyckad, ända fram tills nu.

Det jag misstänker nu kan ha hänt är att det är någonting med dem senorna igen. Framförallt den till ringfingret och långfingret på högerhanden, samt att jag har inflammation i knogen på långfingret. Armbågen har inte heller blivit bra efter kortisonsprutan jag fick förra fredagen, och jag kan inte rotera handleden fullt ut pga att det tar stopp i armbågen och gör ont.

Jag pratade med en av sköterskorna på reuma igår innan jag var på hudmottagningen för att ta bort födelsemärkena. Hon sa att min läkare inte var på plats just igår, men hon skulle ändå prata med honom och höra av sig så får vi se vad han säger.

Sen har vi min vackra fot. Högerfoten ser verkligen inte ut att må bra. Vilket den heller inte gör. Något som jag däremot har börjat reflektera mer och mer över är att jag har som en avlång, lite lätt sviktande knöl som går som ett band över fotleden (de området, fast jag inte har någon fotled). Den känns väldigt tydligt, och den har blivit väldigt stor tycker jag. Det känns som att den har växt mycket. Sen när man trycker på den så är det precis som att det blixtrar ut över hela foten, som att den kanske skulle sitta runt nerverna eller något och trycka. Det är en teori jag har i alla fall. För tänk om det skulle vara så, då kanske man kan göra någonting åt det, och att det i sin tur kanske kan göra att jag får mindre nervsmärta. Det hade ju verkligen varit något! Sen kan jag ju ha helt fel med, men jag tänkte i alla fall prata med min smärtläkare om det. Och väldigt passande så har jag en tid till honom i slutet av veckan. Så vi får se då vad han säger och tror.

Jag får även blåmärken för minsta lilla. Sen det som är lite längre ner mot sidan på framfoten har jag ingen aning om vart den kan ha kommit ifrån. Det är nästan så jag är lite fundersam över om det kan vara en stressfraktur sen badet. Att det blir som brytningar när jag tränar mot bassängväggen, för det gör ont där. Eller om det "bara" är kortisonet, samtidigt som jag inte tycker man kan skylla allt på det hela tiden. Oavsett har jag ont i den. Så fortsättning följer. KRAM!

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​