• Elin Hellgren

Min vecka & helg - V.1

Då har första veckan på nya året varit. Jag har haft en väldigt jobbig vecka. Jag har inte alls mått särskilt bra. Det har framförallt varit mycket värk i kroppen tillsammans med extrem trötthet. Men angående det fick jag en liten förklaring i fredags när jag var till min reumatolog. Det hör troligtvis ihop med min sjukdom. Att den är ännu mer aktiv med inflammationer. (Jag som nästan inte trodde det ens var möjligt..) För både hade mina värden blivit sämre, tillsammans med att jag hade flera ställen som var riktigt inflammerade. Det var t.o.m. så jag behöver börja äta järntabletter för att få upp blodvärdet. Ni kan läsa mer om mitt besök hos reumatologen här.


Den stora grejen är väl att jag inte har någon bromsmedicin. Att jag verkligen skulle behöva få in den igen så fort som möjligt. Men först måste vi få svar ifrån hud om födelsemärkena. För innan det tänker han inte sätta tillbaka det. Men förhoppningsvis kommer det snart.

VECKAN:

Med tanke på att jag inte har mått bra, så har den här veckan varit väldigt lugn. Det var i måndags som jag var iväg till sjukhuset för att ta prover inför mitt läkarbesök i fredags. Jag tog även prover som infektion ville ha. Det ska bli spännande att höra svaret på. För det var nu jag tog prover för att kolla om jag har svarat på vaccinationen jag gjorde före jul. Jag fick ju vaccinet mot difteri, stelkramp och lunginflammation. För jag hade inget skydd mot dem när de kollade sist. Därav att min infektionsläkare ville vaccinera om mig för det. Annars i vanliga fall får man ju det när man är liten (jag fick också det, förutom mot lunginflammation), men min kropp ville tydligen inte skaffa antikroppar/skydd emot det. Så jag håller tummarna nu för att jag har svarat bra!


4 år med Harry

Sen har jag och Harry firat 4 år tillsammans. Tänk att jag har haft honom hos mig så länge. Även om det känns som att det är betydligt längre än så. Det känns som att jag aldrig har varit utan honom. Min älskade lilla Harry!

HELGEN:

Min helg har varit extremt lugn med tanke på att jag fick kortisoninjektioner i fredags. De 2-3 dagarna efter brukar vara som värst, vilket det också har varit. Därför har det automatiskt blivit en riktig soffhelg med serier, ljudbok, dator och planering inför kommande veckan.


Veckans tips!

Veckans tips är den här serien. Jag och Jennifer såg klart den under veckan. Tiny pretty things heter den på Netflix. Den är riktigt bra. Den utspelar sig på en balettskola där det händer allt ifrån kärlek, dans, dram i både familjer, elever, kärleksrelationer osv. Sen är det även polisutredningar och skratt. Den har lite av allt skulle jag säga. Så se den om ni inte gjort det!

Sen har det även blivit vinter. I alla fall här i Gävle med snö som faktiskt ligger kvar nu. Men det tycker jag faktiskt kan vara lite mysigt.

Hoppas ni har haft en fin start på nya året, KRAM!

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​