• Elin Hellgren

Mina fötter

Jag har inte skrivit så mycket om mina fötter än. Fötterna är en kroppsdel som har varit dem mest angripna lederna på min kropp, och som jag har haft allra mest problem med. Jag har rent ut sagt haft ett helvete med dem. Det går nästan inte att beskriva vad jobbigt och trassligt jag har haft det med dem genom åren.


Jag har bl.a. opererat dem flertalet gånger. Mer exakt har jag gjort 6 st stora fotoperationer, varav 2 st mindre. Jag tänkte lägga upp ett inlägg kring varje operation jag har gjort som jag har skrivit och lagt upp kring på min tidigare blogg. Ni kan även gå in här, och sedan klicka er vidare i menyn om ni vill läsa mer vardagsinlägg från den tiden.

Jag har haft besvär ifrån mina fötter så länge jag kan minnas. Det har jag än idag, men det är betydligt bättre än vad det har varit. Jag har alltid mer eller mindre haft ont i dem. Det var i början av sista terminen i åk 9 som jag fick veta att jag skulle behöva opereras, inte bara ena foten utan båda. Det fanns i princip inget att diskutera. Inte om jag inte ville fortsätta ha det som jag hade det, och det kan jag lova att det ville jag INTE!!


Det jag fick veta var att det inte fanns någonting att göra. Inget mer än att steloperera båda fotlederna. Men innan dem skulle göra ingreppet ville ortopederna (en barnortoped och en vuxenortoped från Karolinska) att jag skulle prova gå med skinnhylsor på fötterna.

De skulle bli som ett yttre "skydd/stöd" för fötterna. Både för att prova om jag fick mindre ont genom att fotlederna inte rördes lika mycket, samt för att jag skulle få stöd och hålla fotlederna i rätt position. Det eftersom fotlederna var i en riktigt dålig position och hade börjat tappa det rätta "läget" pga att jag knappt hade något brosk kvar överhuvudtaget.


När man stelopererat betyder det att man helt enkelt skruvar ihop leden så den ska växa ihop och inte gå att röra längre. Jag kan t.ex. nu efter alla mina fotoperationer som blivit endast röra tårna. Men allt startade med att de började stelopererad min vänstra fotled. Under operationerna har dem även tagit bort fotknölarna och ledkapseln.

Här är några få bilder från några olika operationer. Fortsättning följer. KRAM!

35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​