• Elin Hellgren

Några maträtter

Hej på er!


I ett tidigare inlägg skrev jag om att jag hade börjat med en liten ny kosthållning. Jag ska ge det ett försök i alla fall. Det jag egentligen har gjort är att utesluta vete, gluten, mjölkprotein, vitt socker och tillsatser. Den största förändringen för mig i det här är att ta bort sockret och all halvfabrikat.

Jag trodde det skulle kännas tuffare och jobbigare att göra den förändring, men hittills tycker jag inte det har varit några problem. Det har känts lätt, och jag känner mig motiverad till att prova det här nu. Det är kanske lite mer förberedning, men ändå inte mycket.


Jag tänkte jag kunde visa er några av rätterna jag hittills har lagat. Det jag blir mest fascinerad över är att man ska äta så mycket. Det har i så fall nästan varit det svåra för mig, att få i mig allt. Men det blir ju mer i och med att det framförallt är mer grönsaker i rätterna än vad jag har varit van med sen tidigare.

Sen har jag även fortsatt valt att äta vegansk så långt som möjligt, men med lite fisk ibland. Jag uteslöt all kött i mitten av januari och sen dess har jag inte ätit varken kött, fågel eller fisk förrän några veckor tillbaka då jag har valt att äta lite fisk igen. Mest för att jag fick sådan idétorka och det är lätt att tugga pga käklederna. Sen tycker jag det är gott också.


Såhär har några frukost/mellanmål och maträtter sett ut:

Salsamole hette den här rätten. Tomat, bladspenat, röd lök, avokado, koriander, svarta bönor, paprika och en dressing på det. Jättegod och enkel!

Granola och Proteinfrallor. Båda var väldigt goda och enkla att göra.

Spenatsmoothie med hallon och banan med lite granola, och Rårisrisotto med rödbeta. Också jättegod, båda två.


Här ovanför kan ni se några av de saker jag har ätit dem senaste dagarna. Förvånansvärt enkla och goda recept. Så det har varit roligt. Det finns en hel del fler recept att prova, så vi får se vad det blir härnäst.


Det ska bli himla spännande att se hur jag kommer må efter dem här 21 dagarna. Nu är jag ju inne på dag 5, så det har snart gått en vecka. Helt sjukt, för jag tycker det var precis nyss jag började. Men det känns ändå skönt. KRAM!

52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Gastroskopi

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​