• Elin Hellgren

Nervblockad i foten

Under sena eftermiddagen idag blev det bestämt att dem ville göra ett försök med att lägga en nervblockad på min högra fot. Det eftersom jag hade det så jobbigt inatt/tidiga morgonen, samt under dagen idag. Sen vet jag inte om man kan ha mer tur. Men helt otroligt så var det just min smärtläkare som jobbade på jouren idag. Så det var jätteskönt att det var någon som verkligen hade koll på hela min situation som jobbade, eller hur man ska förklara.


Jag har fått nervblockad förut i samband med mina steloperationer några gånger, samt någon mer gång men aldrig direkt nere vid foten. Så först blev det att få tag på ett bedövningsplåster som helt otroligt min smärtläkare ville att jag skulle ha på inför det 1 timme för att kanske lindra det hela lite.


Inte för att skrämmas, men det här måste nog ha varit ett av mina topp 3 eller 5 värsta smärtor jag någonsin upplevt. Det var INTE roligt! De sterila kvaddlarna jag fick igår var inte mycket jämför med det här i smärtgrad. Inte på alla ställen dem var på, men framförallt på 2-3 ställen. Där gjorde det så fruktansvärt jäkla ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Både jag och sköterskan som var med mig och försökte distrahera mig lite undertiden de höll på grina. Usch det var hemskt!

Men jag tror mycket av den här smärtan också beror på att mina nerver är så extremt påverkade. De gör så ont och är så irriterade, tillsammans med att jag har gått med dem i flera år och haft mer eller mindre den här smärtan och ont i dem. Så det är nog många faktorer som spelar in. Så för någon annan kanske det inte skulle ha gjort lika ont på som det gjorde för mig.

De som la blockaden från narkosen kom även tillbaka ett tag efter för att se hur det gick och lite hur det hade tagit sig. Men då tyckte han som la den att det nog gav mer skada än nytta att lägga på fler ställen för det har inte täckt överallt. Det är svårt att förklara, men det blockaden gör är att den bedövar foten eller området så det inte ska göra ont med bedövning. Det var i alla fall därför det inte blev några fler idag, och det tackar jag för kan jag lova! Jag däckade på en gång nästan efter att dem hade gått för att jag var så sopslut på energi. Det där ingreppet eller vad man ska kalla det tog verkligen all energi ifrån mig.


Men nu har jag provat det med, även om jag tveksamt någonsin tänker låta någon lägga en blockad nere vid foten igen. Vid knät eller låret är en helt annan sak. Men jag känner mig även stolt övre att jag gick med på det och gjorde ett försök. Men vad gör man inte för att det här kanske ska bli bra eller åtminstone bättre. KRAM!

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla