• Elin Hellgren

Nu kör vi! - Rinvoq

Hej på er!


Hoppas det är bra med er. Med mig är det ärligt talat inte alls särskilt bra. Jag fick ju sluta med min bromsmedicin Xeljanz i fredags, har varit utan helt sedan dess. Alltså tre dagar. Sen idag har jag precis fått påbörja en helt ny bromsmedicin som heter Rinvoq för min reumatism. Ni kan läsa mer om den och när vi bestämde att jag skulle byta när jag var hos min reumatolog i fredags. Nu kan läsa mer om det här.


Det är i alla fall en helt ny medicin som precis har kommit. Jag är bl.a. den första i Gästrikland som har fått börja med den, så bara det känns lite småspännande. Men det som lugnar mig lite är väl att den är rätt lik den jag har haft, även om det är en ny medicin. Sen ligger det såklart sen del spänning i det hela. Mycket pga att man inte vet hur man kommer reagera på den. Så är det alltid när man ska prova någonting nytt tycker jag. Men vi håller tummarna!

Annars har jag inte alls mått särskilt bra dem här senaste dagarna. Min kropp har verkligen börjat sagt ifrån mer och mer, och det har gått fort. Det är framförallt mina ben vid förflyttningarna som jag märkt stört skillnad, plus att jag har mycket mer ont. Jag känner mig verkligen som en riktigt gammal tant som stapplar fram, men som nu knappt klarar det heller. Ni som brukar träffa mig och känner mig skulle nog knappt tro era ögon om ni såg mig nu. För det är stor skillnad rent fysiskt. Jag hoppas bara det inte fortsätter åt det här hållet. För det är INTE roligt.


Sen tycker jag ärligt det nästan känns lite läskigt. För visst är det tydligt att min tidigare medicin har hjälpt någonting. Även om det inte varit tillräckligt. Nej nu ska jag inte grotta ner mig i det här för mycket. Inte heller tänka för mycket. Utan nu blir det att bara försöka hänga med och hoppas på det bästa!

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​