• Elin Hellgren

Ont i kroppen - vädret påverkar

Idag har allt känts lite på bristningsgränsen. Både psykiskt och fysiskt. Det har gjort ont överallt, jag har varit mer stel och seg än vanligt, och sen har allt bara känts övermäktigt. Det har varit som att tårarna har hängt över en och att minsta lilla motgång skulle kunna göra att dem ska komma. Inte alls rolig känsla om ni frågar mig, så jag hoppas det känns bättre imorgon!


Jag tror jag har berättat det här förut, men jag är väldigt väderkänslig. Alltså jag påverkas väldigt negativt av skiftningarna som ofta är. Det kan vara skiftningar mellan regn, blåst, solsken eller snöstorm osv. Ja av alla olika typer av väderslag helt enkelt. Sen påverkas jag även mycket av värme, kyla och klimatet i sig.


Det var bara som imorse när jag vaknade av världens stormväder. Jag hade så ont i kroppen, och det kände jag direkt när jag vaknade imorse. Det är lite sjukt och snudd på läskigt ibland att det kan kännas så tydligt att vädret påverkar ens mående så mycket. Det är precis som att jag kan ha ett hum om vad det är för väder ute innan jag ens har hunnit tittat ut genom fönstret. Något som både är bra och dåligt.


Av alla dem här olika typerna av väderslag och skiftningar så påverkas jag ofta på det sättet att jag får mer värk i kroppen, blir tröttare, segare och stelare i kroppen. Det bästa vore om vädret höll sig relativt jämnt och inte skiftade så mycket. I alla fall för att jag ska må så bra som möjligt.

Här kan ni se en bild jag tog idag redan kl.15:07. Solnedgång och skymning redan då. Jag var nästan säker på att klockan var betydligt mer, men man kan lätt lura sig. Speciellt när det blir mörkt så tidigt om dagarna, och det är inte heller någon snö som lyser upp. Men himlen var i alla fall fin!

Idag har jag i alla fall haft en väldigt lugn dag. Det har inte hänt särskilt mycket. Jag har vilat, duschat, ringt lite viktiga samtal och sen gjort lite förberedelser inför en grej som jag ska göra imorgon. Något riktigt roligt och som jag är riktigt taggad på. Ni kommer få reda på mer om det snart, men jag tycker det ska bli himla roligt och stort att få göra.


Annars nu ikväll blir det nog fortsatt väldigt lugnt. Jag har haft rätt ont i huvudet, så jag hoppas det vill lägga sig lite snart. Jag tror dock det är lite medicinrelaterat, för jag fick börja höja en av mina mediciner för nervsmärtan igår. Annars tror jag det också kan komma från käklederna, för dem har verkligen börjat blivit riktigt mycket sämre. Speciellt högersidan igen, och det rätt fort. Det är lika några fler ställen som armbågarna och några fingrar. De har också börjat göra sig riktigt påtagliga, och det har verkligen märkts nu i samband med att jag har sänkt kortisonet ytterligare också. Inte alls roligt. Så jag hoppas på en bättre dag rent värkmässigt imorgon.


Lika hoppas jag att ni har haft en bra dag och får en fortsatt fin kväll, KRAM!

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök