• Elin Hellgren

Operation av födelsemärken

Igår blev det en väldigt tidig morgon för mig. Jag skulle vara på sjukhuset redan kl.08 för att operera bort två födelsemärken. Det var ett på låret och ett högt upp på ryggen. Det känns skönt att dem nu äntligen är borta, så vi nu kan komma ett steg närmare med allt. Så nu är det bara att vänta in vad svaret kommer visa. Det skulle ta ca 4 veckor sa läkaren, så någon gång nästa år borde jag få veta tycker jag.

Men hon verkade inte jätteorolig över att det skulle visa något. Utan i så fall har hon troligtvis fått bort allt i och med att dem tar bort födelsemärket med en del marginal åt alla håll, så det borde inte finnas något kvar då. Jag hoppas det i alla fall, för det blev en rejäl bit hon fick ta bort. Usch, själv tycker jag det är rätt äckligt. Men det kommer nog bli två rätt rejäla ärr av det här. För det på låret sa dem att det blev 10 stygn på, och det på ryggen blev det 7 st. Så jag tänker att det måste ha varit en bra bit dem tog bort.

Nu hoppas jag bara det kommer läka fint och att jag ska klara mig ifrån någon infektion. Det har svidit väldigt mycket sen bedövningen gick ur igår kring middagstid, men det var jag beredd på. Sen blev det att jag kommer behöva åka till hälsocentralen för att ta bort stygnen, för tråden de först försökte sy ihop såret på låret med ville inte fästa. Varför vet jag inte riktgt, men de fick i alla fall byta tråd.

Själva ingreppet gick överlag bra. Jag tycker det kan vara rätt obehaglig av bara vetskapen att någon ska skära i mig, men det brukar ändå gå bra. Men trots att jag är väldigt sjukhusvan så var jag nära på att börja svimma. Jag tror det berodde på att allt gick rätt fort i början utan att jag visste riktigt vad dem höll på med. Det kändes väl lite som att jag inte hade någon kontroll, men sen gick det bättre. När jag märkte att jag faktiskt inte kände någonting osv. För sen var det inga problem.

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​