• Elin Hellgren

På fredag blir det!

Igår ringde jag. I fredags hade telefontiderna precis stängt, men nu har jag äntligen fått en tid. Jag visste inte vem jag skulle prata med av gastroskopin och endoskopin angående att få göra gastroskopi-undersökningen. Den som jag skulle ha gjort för ca 2 månader efter koloskopin. Koloskopin gjorde jag i september, så det borde vara dags nu.

Jag har tänkt att det har varit lite fördröjningar i och med ökningen av corona, men efter att jag pratade med dietisten förra veckan så tyckte han verkligen jag skulle ringa och kolla hur jag låg till i kön. Det eftersom jag går och äter gluten inför undersökningen, eftersom dem bl.a. ska ta prover för att kolla om jag har celiaki.


Jag ringde först till gastroskopimottagningen i fredags. Dem sa då att jag skulle prata med endoskopimottagningen. Men när jag ringde då direkt efter så hade dem hunnit stänga telefontiderna med 5 min efter att jag hade pratat med gastro. Så då fick jag ring dit igår istället.


Helt otroligt så fick jag en tid redan nu på fredag. Det ska bli skönt att äntligen få den här undersökningen gjord så jag kan få ett svar på om jag har Crohns eller inte. Veta vad mina besvär kan bero på. Sen är det ju inte roligaste undersökningen att göra. Inte vad det låter som i alla fall, men jag hoppas det ska gå bra.

För er som kanske aldrig har hört talas om en gastroskopi så är det när man går ner i magen och tittar hur den ser ut genom matstrupen. Då kollar dem magsäcken, matstrupen och tolvfingertarmen med en liten kamera.


Har någon av er gjort en gastroskopi? Gick det i så fall bra? KRAM!

Hit ska vi då, till endoskopin.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​