• Elin Hellgren

Sådär dag

Hej på er!


Idag är det en sådär dag. Jag har framförallt mått riktigt illa. Det kommer som vågor som bara kommer över en. En jobbig våg som håller i sig riktigt intensivt en stund tills det värst tillslut släpper lite. Jag kom även på idag att det säkert är lite abstinens inblandat. För jag trappade ner lite av en utav mina mediciner i början av veckan. Det brukar vara som värst när det har gått någon dag. Så det är nog inte så konstigt att jag mår sämre idag, för det brukar vara som värst tredje dagen.


Det tog tid innan jag somnade igår. Det gjorde så ont i käklederna. Jag fick i alla fall veta idag att tandläkaren jag pratade med igår nu har skickat en remiss till bettfys-avdelningen. För det var de som behövdes för att också få komma till käkkirurgen. Så jag hoppas det inte kommer dröja alltför länge innan jag får komma till någon av dem.

Idag har jag inte gjort så jättemycket. Det har varit rätt lugnt. Jag var först ut på en promenad med mamma och Ellinor efter frukost. Det var skönt. Skönt att komma ut lite. Det var skönare väder än vad jag först trodde det skulle vara, för det har blåst väldigt mycket hela dagen idag. Men inte kallt.

Sen har jag gått och grejat lite i mina land. Försökt kolla upp vad det är för fel på min grönkål, för jag verkar ha fått någon typ av mask som äter hål på bladen. Inte alls roligt! Jag var påväg att riva bort alltihopa idag, men där stoppade Ellinor mig som tur var så vi kunde söka upp vad man kunde göra.

Det vi hittade var att man bl.a. kunde spraya sopavatten på bladen, lägga nyklippt gräs nere där plantan kommer upp och sen ha någon typ av duk eller skydd över dem.

Jag tänkte att jag skulle prova spraya det imorgon, så får vi se om jag kan bli av med dem. För jag vill inte heller att dem ska komma över till plocksalladen som jag har precis bredvid. Sen stod det också att man inte skulle glömma skölja av dem nog när man sen ska använda dem.


Sen är det så roligt nu när vinbären har börjat komma och bli färdiga. Att de äntligen har fått färg. Krusbären dröjer det nog ett tag till för, men vinbären har det verkligen gått fort för nu dem senaste dagarna. Dem röda är min favorit. Gillar ni också dem? I så fall vilket färg är er favorit?

Sen är det också alltid lika roligt att jordgubbarna har kommit igång så bra. Det har varit nya varje dag nu den senaste tiden.

Under eftermiddagen satt jag ute uppe vid uterummet ett bra tag och bara slappade, umgicks med farmor o farfar och tog det lugnt. Vi satt uppe vid deras uterum och bara njöt. Så härligt!

Farmors bror med fru kom också och hälsade på farmor och farfar, så då satt jag och Ellinor med ett tag och umgicks med dem en stund. Men sen när alla skulle gå och bada så gick vi hem till mig. Det blev inget badande för vår del. Jag kände inte alls för det idag. Jag tror det är för att jag mår så illa och inte känner mig särskilt pigg. Det kändes bara jobbigt att bada, så då fick det vara. Jag hoppas det känns bättre imorgon. För det skulle ändå vara skönt att bada snart, för nu var det några dagar sedan sist.


När dem i alla fall gick och badade så gick vi in och tog lite mellis och satte oss ute i hallen/vid skjutpartierna jag har där och lyssnade på en podd. Det var skönt. Vi satte igång Miss Li:s Sommarprat i P1. Jag lyssnade på det igår med, men då hörde jag inte hela för jag råkade somna till en stund på slutet. Men det var väldigt bra.

Miss Li har ju också en reumatisk sjukdom, så hon berättar bl.a. om sin upplevelse då hon fick reda på det, och vad det har hjälpt henne att må så mycket bättre sedan hon ändrade om sin kost till veganskt. Väldigt bra och intressant prat, så lyssna på det! Ni kan lyssna på det här.

Hoppas ni har haft en bra dag. Jag håller på och lyssnar på en annan podd just nu samtidigt som jag sitter och skriver det här inlägget. Sånt är livet - Alex & Ida heter den med Alexander Pärleros och Ida Warg. En lättsam och rolig podd att lyssna på.


Men nu ska jag och Ellinor ta och kika på en serie vi började titta på förra gången hon jobbade. Karppi heter den. En finsk kriminalserie på Netflix. Vi hann se två avsnitt sist, och den var väldigt bra. Vi blev glatt överraskade i alla fall.

Jag brukar tycka det är lite svårt och jobbigt att hänga med i serier/filmer då de varken talar svenska eller engelska, men i den här serien tycker jag inte man stör sig på det. Så den kan jag rekommendera!


Ni får ha det så bra tills vi hörs snart igen, KRAM!

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Just nu..

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​