• Elin Hellgren

Söndag & tips på dokumentärer

Gokväll på er!


Hoppas allt är bra med er! Min dag har faktiskt varit lite bättre idag. I alla fall andra halvan av den. Men det tog fram till lunch innan det kändes lite bättre, för jag hade det riktigt jobbigt med illamåendet då. Så då gick det inte många knop kan jag lova.

Det har väl inte gått jättefort under eftermiddagen heller, men jag orkade i alla fall bada en liten stund hos mamma och pappa. Jag gjorde lite träningsövningar, men mer än så blev det inte den här gången även om det var jätteskönt. Vi kanske badade ca 30 minuter den här gången, men då var jag faktiskt igång hela den tiden också. Så det tycker jag ändå var bra gjort. Sen är ju allt bättre än inget.


Idag var det 30 grader i vattnet. Inte riktigt lika varmt som i fredags, men det var nästan bara skönt. För då var det snudd på för varmt istället, i alla fall för att träna. Men jag ska inte klaga, värmen överlag är ju jätteskön för kroppen måste jag säga. Det är ju så man nästan aldrig vill gå upp.

Sen nu ikväll skjutsade jag och Nathalie mamma och pappa till ett ställe där de skulle äta, och sen på vägen hem passade vi på att köpa med oss sushi hem. Det var gott.

Jag brukar ju inte äta fisk, fågel eller kött längre i vanliga fall bortsett från om det är lite ost på pizza, eller lax vid t.ex. påsk/midsommar/jul eller om jag ska äta sushi. Annars har jag ätit vegansk kost sedan mitten av januari. Så det är ett tag ändå.

Jag valde mest att ändra om kosten till det för att se om det kunde göra att mina inflammationer i kroppen skulle minska, och det tror jag faktiskt det har gjort. Jag mår ändå bättre tycker jag sedan jag ändrade det. Sen vet jag såklart inte hur det hade varit om jag inte hade gjort den ändring, men oavsett är jag nöjd om det gör någonting.


Sen har ju jag en hel del allergier/överkänsligheter m.m, och har mycket problem med magen på olika sätt. Vilket då i januari gjorde att jag inte kände att jag hade någonting att förlora. Det var faktiskt två dokumentärer på Netflix som fick mig att bli motiverad till det. Dem är faktiskt riktigt bra, så om ni inte har sett The game changers och What the Health, gör det! Här nedanför kan ni se trailern för dem båda.

Jag tänkte att jag kunde skriva lite mer om det här i ett separat inlägg. Jag tänker kring hur jag kanske har mått sedan jag ändrade om kosten då i januari, och vad jag har gjort för något. Jag kanske kan skriva lite mer om vad jag har för allergier också, eftersom det har följt mig egentligen hela livet.

Men oavsett kan jag rekommendera er att testa äta mer vegetariskt om det är så att ni t.ex. också har mycket problem med kroppen och lederna, kanske har reumatism som mig, eller har mycket besvär och krångel med magen. Det kan alltid vara värt ett försök. Jag tyckte jag började märka skillnad relativt fort, så det behöver inte gå lång tid för att man ska känna av om det kanske hjälper någonting mot det bättre i alla fall. Sen kan det säkert ta olika lång tid med tanke på att det ofta kan vara väldigt individuellt när man provar olika saker med kosten.

Nu ska jag och Nathalie ta och se en film. Vi tänkte kika på en film som heter The kitchen med bl.a. Melissa McCarthy. Jag tycker hon är så bra. Här kan ni se trailern ifrån den. Jag hoppas den ska vara bra.

Hoppas ni får en fin kväll och avslut på den här veckan, KRAM!


22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Just nu..

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​