• Elin Hellgren

Samtal med dietisten

Förra veckan hade jag ett samtal med min dietist. Samtalet krångla lite först, för vi skulle ta det via videolänk. Men i och med att det krånglade, så fick det bli över telefon istället. Men det gick bra det med.


Vi pratade nästan om allt och inget känns det som nu i efterhand. Nästan så vi pratade mer om allt annat än mat, illamående och kostintag. Men det var ändå ett bra samtal. Ofta kan jag tycka att det är så mycket som kan påverka varför jag t.ex. får så mycket besvär ifrån magen. Svårt satt det blir svårt att veta vad som egentligen beror på vad, även om jag själv ändå tycker att jag är rätt bra på det.

Men sen har det nu senaste tiden hänt så mycket i mitt liv. Vilket gör att allt känns lite som en röra. Men då är det bra att prata med någon som kommer lite utifrån och som man kan diskutera med. Han visste även av vem den här rehabläkaren är som jag ska träffa nu till veckan, och han tyckte han var jättebra. Så det kändes positivt att höra. För nu ser jag verkligen fram emot att få komma dit och höra vad dem har att säga kring min sjukdomssituation.

Jag hittade ingen bra passande bild det här inlägget, därför fick det bli en bild från sjukhusentrén.


Sen blev det såklart en del prat kring min kost också. Eftersom jag har haft väldigt mycket besvär med illamående. Men nu tycker jag faktiskt det har varit betydligt bättre ett tag. Bättre än vad det var där ett tag, så det är jätteskönt! Det förtydligade bara ännu mer att det var min bromsmedicin som gjorde att jag mådde så extremt illa varje dag. Usch, jag höll ju på det med det där illamåendet i alla fall under 1,5 års tid. Något som var grymt påfrestande. Så nu är jag så glad varje dag jag inte är det.


Sen blir det nu också att vänta lite på svaret ifrån gastroskopin. Om det visar på celiaki (glutenintolerans) eller inte. I så fall blir det lite omställning igen med att ta bort all gluten, även om jag är väldigt van vid den kosten också. Dock tycker jag det vore lite tråkigt att ta bort det igen, eftersom de glutenfria alternativ inte alltid är så rolig. Speciellt inte nu när man har fått upp ögonen för de mer "vanliga" mjölerna och produkterna som finns. Men vi får se, det får jag ta då. Men tills jag får svaret kommer jag i alla fall äta gluten har jag tänkt. Kanske inte exakt varje dag som jag behövde göra inför gastron. För jag tycker ändå det har börjat blivit sämre och sämre med tiden nu när jag har ätit gluten. För jag märker ändå mer och mer att jag får mer ont i magen när jag äter t.ex. saker som innehåller vete. Samtidigt som jag tycker man hör många som säger att de gör det även om dem inte har en allergi eller överkänslighet emot det. Därför tänker jag att det många gånger kan vara en dosfråga.


Sen blev det att vi pratade om en del fler saker med, men i stora drag var de det vi pratade om. KRAM!

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​