• Elin Hellgren

Samtal med rehabläkaren

Hejsan på er!


Hoppas det är bra med er. Med mig är det sådär. Det har varit rätt mycket dem här två senaste dagarna. Den här veckan har jag bl.a. haft tre olika läkarbesök. I förrgår (torsdags) var jag och träffade min smärtläkare och smärtsjuksköterska (ni kan läsa om det besöket här). Sen igår hade jag telefontid med rehabläkaren, och på eftermiddagen var jag på ett besök till min reumatolog. Så det har varit mycket samtal i slutet av den här veckan, samt mycket att ta in.


Båda besöken jag hade igår gick bra. Först på förmiddagen pratade jag med rehabläkaren ifrån Sandviken, och på eftermiddagen var jag till Tullhuset till min reumatolog. Jag skulle ha varit till Sandviken på ett fysiskt besök, men i och med corona så blev det ändrat till en telefontid istället. Det kändes ändå skönt att det blev av den här gången, även om det bästa hade varit att ha fått ett fysiskt besök. Men det är bättre än inget. För egentligen var det på tal om att jag skulle ha träffat den här läkaren redan i början av året, men det var precis när corona kom och bröt ut. Men oavsett så pratade vi igår i alla fall.


Besöket kändes bra. Det kändes verkligen som att han förstod mig, och av bara vårt samtal så sa han att han ändå trodde att han och hans team ändå hade någonting som skulle kunna hjälpa mig. Något som ändå kändes skönt att höra! Sen måste dem såklart göra klart sin utredning nu i början för att helt kartlägga vad dem tror jag skulle vara i behov av, vad dem skulle kunna hjälpa mig med och sen hur vi ska gå till väga. Så nästa steg nu är att jag ska få komma dit och de ska göra några fler undersökningar, sen ska dem diskutera ihop sig och kartlägga vad för typ av rehabiliteringsperiod som dem tror skulle passa mig bäst.


Dem är som ett stort team som jobbar tillsammans och är specialisterade på sin del. Något jag tycker låter bra. De är bl.a. läkare, psykolog, fysioterapeut, arbetsterapeut m.fl. Men sammanfattningsvis så tycker jag ändå samtalet kändes bra, och sen får vi se när jag får komma på ett besök för vidare undersökningar. De skulle i alla fall bli någon gång under våren trodde han, så det ser jag fram emot.


Fortsättning om hur det gick hos reumatologen på eftermiddagen igår kommer i nästa inlägg. KRAM!

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök