• Elin Hellgren

Ställde in & stygn


Hej på er!


Hoppas ni haft en bra start på veckan. Jag har inte riktigt haft den bästa starten. Men igår var det lite bättre. Äntligen, för de senaste dagarna har jag mått riktigt dåligt. Jag har haft extrem huvudvärk och illamående de senaste dagarna som jag är väldigt säker på hör ihop med nedtrappning av min smärtmedicin. Det måste vara abstinensen som har kommit med stormsteg. Men igår började det äntligen kännas lite bättre. Tack och lov! För att ha så ont i huvudet och må så illa flera dagar på rad utan uppehåll, det kan jag lova inte alls är roligt. Så jag har i princip loggat ut från omvärlden lite kan man säga dem senaste dagarna.

Annars i måndags skulle jag också ha varit och fått Qutenzabehandlingen på smärt. Få det där extremt starka chiliplåstret som man får ha på sig under en viss tid på sjukhuset över det området man har ont. Jag har ju gjort den behandlingen för många år sedan, men då gav den inte direkt något resultat.

Men den här gången kände jag mig inte riktigt taggad på att testa det igen. Jag är lite för rädd för att det ska bli brännskador eller liknande, eftersom min hud är så skör och man kan få det pga att det är så pass starkt. Det skulle vara ca 10 gånger så starkt som polisernas pepparspray är. Sen är min hud mycket skörare nu än vad den var för några år sedan då jag gjorde det där sist. Mycket pga kortisonet. Därför vill jag inte riskera att få brännskador så det i sin tur ska göra så jag inte kan gå på bassängträningen när den har kommit igång igen efter nyår. Det känns på något sett viktigare för tillfället, och därför valde jag att avvakta lite med Qutenzabehandlingen. Sen får jag se länge fram hur jag känner kring det då.

Igår var jag även till Hälsocentralen för att ta bort stygnen sen jag var på Hudmottagningen och tog bort två födelsemärken. Besöket gick väldigt snabbt och smidigt. Jag var nog klar på 15 min, så hon var som sagt snabb hon distriktssköterskan jag fick träffa. Jag hade 10 stygn på låret och 7 st bak på ryggen som skulle bort. Det på ryggen hade läkt ihop fint, men det på låret ville dela sig på några ställen efter att stygnen togs bort. Så där satte hon ditt nya stripes och plåster för att hålla ihop det. Hon gjorde det på ryggen med för säkerhets skull, eftersom jag är så skör i huden pga bl.a. kortisonet. Så jag hoppas det hinner läka tills det är dags för bassänträningen igen under v.2. Annars får jag bara vänta lite längre, men det vore skönt om de i alla fall ville läka ihop fint.

Idag ska jag till sjukhuset för att träffa arbetsterapeuten. Jag ska få hjälp med en skena för handen att ha när jag tränar i bassängen. Så det blir bra. Hoppas ni får en fin dag, KRAM!

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​