• Elin Hellgren

Tappat mer än halva håret

Jag kom på här igår att jag har glömt att visa er hur det blev efter att jag klippte håret hos mamma. Jag lovade visa er det, så här kommer det! Det är så skönt att hon är frisör och kan hjälpa mig med att klippa håret när det behövs. Speciellt nu när jag känner att jag aldrig skulle klara av att gå till frisören pga varken min fot eller rygg. Det skulle bli sådan stor procedur, plus allt kring corona och restriktionerna som är. Då vill jag hålla mig hemma så mycket som det bara går.


Jag tror i alla fall vi gjorde det på mindre än en halvtimme, så det var inga större förändringar vi gjorde än att vi tog bort över 1 dm på längden i stort sett. Men gud vad mitt hår har fått tagit stryk. Jag märker det väldigt tydligt när jag står på vissa mediciner. Framförallt dem här biologiska läkemedlen eller JAK-hämmarna som jag har haft nu senaste tiden. Jag skulle nog säga att jag säkert har tappat något mellan 2/3 eller 3/4 av mitt hår. Det har blivit så extremt tunt och framförallt håret i fram. Om man tänker från öronen och framåt. För jag har i princip ingen ”lugg” kvar, eller vad man ska säga och överhåret är typ katastrof. Men så länge jag bara har det hängandes så kan man ändå dölja det relativt bra.

Vi försökt i alla fall göra det bästa av det, och nu ser det i alla fall tjockare ut när man tittar på det. Sen har det börjat växa ut lite hår om man lyfter på den lilla ”lugg” jag har, och där har det kanske växt ut ca 3 cm nu.

Det är lite svårt att se, men det är betydligt större skillnad än vad man tror.


Jag vet att hår kanske är ett ilandsproblem egentligen, men det är också ens utseende. Det är det som är det första man ser när man möter en person osv. Jag tror ni förstår vad jag menar, för det är inte roligt att behöva känna att man i stort sett tappar allt. Att man får fläckar där det knappt är någonting kvar pga mediciner. Ibland kan jag nästan få dåligt samvete för att jag tycker det är jobbigt, eftersom vissa tappar håret helt mot sin vilja. Och på sätt och vis är det väl så för mig med men i mindre skala. Oavsett så tycker jag i alla fall inte det är roligt. För jag vet hur bra det brukar kunna må när det mår bra, och vad tydligt och dåligt det faktiskt kan må pga vissa mediciner. Det är något jag har råkat ut för i alla fall.


Har någon av er upplevt samma sak? Att vissa mediciner verkligen tar skada på håret och gör det väldigt skört, att man tappar väldigt mycket osv? Någon av er kanske t.o.m. har varit med om att det har blivit tjockare? Oavsett så får ni gärna kommentera om det här nedanför. Lika om ni har några tips på vad ni gör för att hålla det fint och "vid liv" så länge som möjligt?

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Just nu..

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​