• Elin Hellgren

Telefon med bettfysiologen

Idag ringde jag till bettfysiologen. Sist jag var där sa dem att det bara är att ringa om det är någonting. Därför ringde jag idag, för nu håller den här värken på att gå mig på nerverna. Jag somnade inte förrän kring kl.02 inatt efter att jag hade fått tagit snabbverkande morfin igen, och sen vakna jag strax före kl.06. Det är så frustrerande.


Jag fick först prata med en tandsköterska som ganska fort hörde att jag hade det väldigt jobbigt med käklederna. Hon sa t.o.m. att det hördes när jag pratade, som att jag sluddrar lite för att jag inte vill öppna munnen ordentligt. Hon fixade i alla fall så jag skulle få prata med min bettfysiolog som nu den här veckan var i Hudiksvall och jobbade. Så han ringde mig vid lunch.


Vid lunch när han ringde upp mig pratade vi en stund och det kändes som ett väldigt bra samtal. Det fanns inget de kunde göra precis nu på direkten, men det kändes ändå bra att få prata med honom. Vi kom bl.a. fram till att de ska ordna så det finns möjlighet att få kortisoninjektioner när jag ska dit nästa måndag för att göra avtryck för den nya bettskenan. Vi sa att vi bestämmer det då.

Dock är jag inte så jättetaggad på det, eftersom det knappt har hjälpt dem senaste två gångerna. Kanske att det hjälper bättre om jag hade den nya bettskenan klar så jag kan ha den efteråt, men då har den inte hunnit komma än.

Oavsett får vi se, det bestämmer vi då. Men möjligheten finns i alla fall.


Sen skulle han också skynda på radiologen om svaret på röntgen jag gjorde förut här. Om den är okej eller inte, eller om jag måste göra en till fast på käkkirurgen. För han misstänkte att det inte skulle synas så bra på den jag redan har tagit. Annars blir det nog röntgen då när jag ska dit samtidigt som för avtrycket för bettskenan. Fortsättning följer, KRAM!

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​