• Elin Hellgren

Tredje dagen med ökad kortison

Gokväll på er!


Idag är det tredje dagen jag har tagit prednisolon (kortison) både morgon och kväll. Vi kom överens om att öka den dosen (dubblera) när vi pratades vid jag och min reumatolog i förrgår (tisdag). I vanliga fall hade man nog inte gjort så att man tar kortison även mot kvällen, men med tanke på att jag ofta har så extremt ont när jag ska sova och under kvällarna i käklederna så valde vi dela upp det.


Det är väl inte förrän idag egentligen som jag kan börja känna en liten skillnad. Vad jag tror i alla fall, för idag orkade jag ändå ta mig utanför dörren. Vi har hållit på och rensat en hel del inför vintern i växthuset. Haft vinterrensning. Däremot har jag mest bara suttit och varit med som sällskap medan Jessica har kämpat på och gjort riktigt fint där inne. Det kommer ett inlägg om hur det ser ut nu kontra hur det såg ut innan, men jag kan säga så mycket som att det blev en stor skillnad. Och riktigt skönt att det är gjort!


Jag kan väl inte säga att jag har varit jättepigg idag, men jag är ändå som sagt glad över att jag tog mig ut idag. Det eftersom jag har varit helt liggandes sen i tisdags med en huvudvärk från jag vet inte vart. Men idag har i alla fall den känts bättre. Något som har varit extremt skönt, för huvudvärken jag har haft har varit riktigt svår att hantera. Därför kände jag mig så himla lättad idag när jag vaknade och det kändes bättre.


Sen tycker jag också att jag har haft pyttelite mindre ont över käklederna. Haft lite lättare att hantera det i alla fall, men jag vet inte om det är en tillfällighet eller om det har med kortisonökningen att göra. Dock har jag mer ont nu igen, men man kan ju alltid hoppas att det håller i sig lite längre imorgon. Magen har jag också börjat känna av lite. Jag brukar få ont i magen av kortison, så just nu håller jag bara tummarna för att det INTE är det. Åtminstone att det inte blir värre, för då vet jag inte hur det kommer gå med den här kortisonökningen.. Ja, alltid ska det vara något.


Hoppas ni i alla fall har haft en bra torsdag, KRAM!

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Läkarbesök

Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​