• Elin Hellgren

Växthusrensning - Före / Efter

Jag säger bara, kolla skillnaden på bilderna här nedanför! Hur skönt är det inte i själen att det nu är gjort!? Nu är det inget man behöver komma ihåg som ska vattnas eller liknande. Inte förutom tre små plantor som är kvar i krukor, men det är ingenting jämfört med allt som har varit. För det var ju stora lådor fulla med gurkor, och hinkar med tomater.

Före / Efter


Det var i alla fall gårdagens projekt. Något som var himla skönt att få klart! Vi fick även bort en hel del i krukorna som står utanför växthuset också. Vi klippte bl.a. ner all mynta som hade växt som sjutton, rensat lite snyggt bland jordgubbarna, slängt lite sommarblommor osv.

Här kan ni se skörden av allt jag tog av plantorna igår innan vi klippte ner dem. Det blev en hel del. Betydligt mer än vad jag trodde det skulle bli. Jag trodde det inte skulle bli såhär mycket ändå, för plantorna såg rejält trötta ut nu kan jag lova. Dock var det rätt mycket omoget och grönt också. Ni kan se det här ovanför på bilden i skålen som är närmast till höger.


Men jag tänkte att jag skulle testa eftermogna dem. Jag läste om att man skulle kunna göra det genom att lägga fram dem på en plåt tillsammans med några färdiga röda tomater. Då skulle även dem gröna ta färg och mogna med dem. Sen var det såklart också bra om de fick ligga i solljus, så det tänkte jag testa. Jag hoppas det fungerar, men det tror jag. För jag gjorde på lite liknande sätt förra året, och det fungerade. Då täckte jag bl.a en hel plåt med paprikor som var gröna eller hade fått lite färg tillsammans med några äpplen. Det fungerade också bra, och det känns som att det är lite samma sak.


Gurkorna däremot var det kanske 3-4 st som var helt klara igår. De som var i den storleken som vi vill att dem ska vara i. Men sen fanns det också en hel hög med gurkor som var väldigt småa, och som inte skulle klara av att växa klart. Så dem tog jag också av.

Däremot vet jag inte om man kan äta dem när de är så små. Om de ens är goda. Men det visar sig. Jag vet inte heller vad farmor gjorde med dem. För det var hon som la in alla gurkor igår. Om det var så att hon skar ner dem också eller om hon slängde dem. Vem vet, hon kanske la i dem hela.

Vilket som så skulle vi inte hinna äta upp alla innan dem skulle bli dåliga, så därför blev det bra med en sista inläggning. Sen får ju inte jag heller äta varken gurkor eller tomater just nu pga undersökningen av magen nästa vecka. För man får varken äta grönsaker eller frukt som har kärnor eller frön, vilket finns i typ allt känns det som. Så det var ju lite typiskt. Men men, så är det. KRAM!


15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Prenumerera gärna här!
  • Grå RSS Ikon
  • Tick tack
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Instagram: @elinnhellgren

© 2023 by Elin Hellgren​